לבנים לפי זנים | |||
לא בזכות מזג האוויר, גם לא בזכות שהיום זה שוב באופנה, אפילו לא רק בגלל שזה טעים - יינות לבנים מדהימים ושובים את ליבנו, אנחנו מתאהבות בהן בכל יום מחדש - משום שהם מסוגלים לספק סוגים של טעמים וריחות שיין אדום, טעים ככל שיהיה, פשוט לא יכול לתת. הם מנגנים מנגינות אחרות לגמרי, מספרים סיפורים אחרים ובעיקר מגיעים בשיאם לאקורדים יפהפיים שמספרים סיפורו של אדם והמקום בו הוא חי בשפה אחרת לגמרי. מפרחוני, למתובל, פירות הדר, גרגרים, פרי עץ, פירות טרופיים, פירות יבשים, פירות מבושלים, אגוזים, קרמל, דבש, עץ, אדמתיים, פלפליים, שמריים, לאקטיים, מה שאתם רק רוצים – הכול שם, ביינות הלבנים. מורכבות היינות וליכולתם להתיישן למשך עשורים רבים? אינסופית לעיתים.
גם מתוך שמונה יינות לבנים של אותו יצרן, מאותו הבציר, קיים שוני עמוק ובולט בין יין ליין. בין אם אלה יינות של פרי טהור, צלול ונקי, או יינות רחבים ושופעים; בממסכים או כיינות זניים - זהו עולם אינסופי של טעמים שבו כל אחד מגלה מחדש את עצמו ואת מה שהוא אוהב.
| |||