גרמניה ותת האזורים | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ג'נסיס רובינסון: ..."גרמניה היא ארץ היין הייחודית ביותר בין ארצות היין החשובות של אירופה...כדי לייצר יינות איכותיים במדינות קרות נדרשות לא רק יכולות טכניות אלה דמיון ומסירות מוחלטת למצויינות"...
גרמניה-ארץ יין לבן מובהקת וידועה כמקור ליינות הלבנים הטובים ביותר בעולם.
המגמה הנוכחית בעולם בשנים האחרונות מצביעה בברור על עלייתם המטאורית של יינות גרמניה למקום גבוה ברשימת היינות המבוקשים בעולם ומבקרי יין חשובים מהעולם כולו משבחים את היינות ומדרגים את יוצריהם בניקוד גבוה ביותר.
יינות איכות מקוריים באמת, אמיתיים ונהירים מבדילים עצמם משאר היינות על ידי השיח שהם מעוררים. עם תרבות יין הנמתחת עד לרומאים ולימי הביניים המוקדמים, יינות גרמניה זוכים לתשואות ונישאים על כפיים כבר מאות שנים.
בגרמניה 13 אזורי יין המוכרים בחוק. כולם חווים תנאים אקלימיים לא פשוטים. קרות המאיימות על גפנים במאי ובנובמבר, גשמים רבים ועוד. חוץ מתנאי האקלים השונים הענבים גדלים גם על מגוון אדמות רחב והגיאולוגיה המגוונת הזו אחראית לשוני שבין הכרמים.
פרט לזן הריזלינג האציל, שמקורו ומקום מושבו הטבעי בגרמניה, מיוצרים גם יינות לבנים מזני ענבים נוספים כמו פינו-בלאן, פינו-גרי, גוורצטרמינר, שויירבה, ריסלאנר, סילוואנר ועוד. היינות נעשים בסגנונות רבים ושונים מבחינת דרגות היובש והמתיקות כשקשת דרגות היובש והמתיקות בין שני קצוות אילו היא אין סופית!
על מנת להדגיש את האיכות והמגוון של יינות גרמניה ג׳יאקונדה בחרה לפורטפוליו יצרנים עקביים, בעלי אישיות, מקוריות ומקצועיות הנותנים תמונה מדויקת של יינות גרמניה המרגשים, כמו גם של יוצריהם הנאמנים, מלאי התשוקה. רבים מיצרנים אלה החלו דרכם בשנות העשרים לחייהם - נכונים לזעזע את עולם היין ולהוכיח כי לא ניתן לחקות את יינות גרמניה בשום מקום אחר. הם פוסחים על חוקי היין הבסיסיים שיוסדו ב-1971 אשר ביססו את חוקי היין אך ורק על פי רמות בשלות סוכר ולא על פי מקור הענב, זן, חלקה, אדמות, כמות יבול וטכניקות עשיית יין. יצרני ענק אלה חוקקו לעצמם חוקים נוקשים בהרבה מאלה של 1971 ומתעקשים להקשות על עצמם, לטובת איכות היינות. הכרמים קטנים ובבעלות משותפת של כמה משפחות, בדיוק כמו בבורגון. עוד בדומה לבורגון לגרמניה אלפי שמות לכרמים אינדיבידואליים המופיעים על התוויות.
יינות גרמניה, על כל המורכבות והמגוון שלהם, חולקים סגנון יחיד במינו, שהוא הרבה מעבר לזן עצמו, הם אינם רק מהנים מאד לשתיה, אלא פלא מעורר תהייה. היום רוב היינות המיוצרים למעשה יבשים. אפילו המתיקות הטבעית של היינות מאוזנת היטב על ידי חומציות ועמוד שידרה מינרלי יציב. כיום- יותר ויותר חובבי יין פותחים את הראש ואת הלב לבקבוק יין גרמני משובח ומיד מבינים שאלה יינות ששווה לחוות, לחשוב ולדבר עליהם.
דרגות האיכות של גרמניה על פי חוקי היין של 1971: מתייחסות לרמת הסוכר בענב בזמן הבציר - אוקסלה .Oechsle
QBA (הוגים: קיו בי איי) -
QMP (הוגים: קיו אם פי) -
KABINETT (הוגים: קבינט) -
SPATLESE (הוגים: שפטלזה) -
AUSLESE (הוגים: אאוסלזה) -
BEERENAUSLESE (הוגים: בירן אאוסלזה) -
TROCKENBEERENAUSLESE (הוגים: טרוקן בירן אאוסלזה) -
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|