אחד הזנים העתיקים המוכרים לנו ומוצאו עדיין לא ידוע. בשל גילו, יש לו מעל אלף קלונים ומוטציות שונות, שהינם כולם גנטית אותו זן. הסברה הרווחת היא שהזן הוא הוא מוטציה של הפינו גרי, אולם הוא כנראה מוטציה של פינו נואר ששינה את צבעו. מוטציה זו קרתה כנראה פעמים רבות ובמקומות שונים - בבורגונדי, לאורך נהר הריין, ליד באדן ועוד.
מקורו של הזן בצפון צרפת ומשם התפשט בצורה נרחבת, לעיתים בגלל שנחשב בטעות לשרדונה. הזן זקוק לאקלים קריר. הוא זוכה לעידון הרב ביותר שלו על אדמות גיר אך הוא נוטה להיות ידידותי גם לקרקעות אחרות והוא בעל יבול גבוה אך מועד לרקבון בתנאים לחים. עליו של הגפן דומים מאוד לזה של השרדונה, האשכולות צפופים וקטנים בצבע ירוק בהיר. הפרי גבוה בריכוז הטעמים, רמות סוכר ואלכוהול פוטנציאלי מתונות.
הארומות שלו יחסית ניטרליות עם רמזים לאגס, תפוח, מינראליות לפי סוג הקרקע ותבלינים.
הוא בעל חמיצות גבוהה באיזורים קרים. האיזור שבו הזן מגיע לשיא הפוטנציאל הוא גרמניה ואלזס שבצרפת, שם מייצרים ממנו יינות זניים או כחלק מבלנד בכדי ליצור מגוון סגנונות מיינות מבעבעים, יבשים ואף יינות קינוח מבוטריטיס. לבדו, הזן בעל גוף קל - בינוני ומגיב היטב ליישון בעץ.
פינו בלאן ידוע גם כוייסר בורגונדר (גרמניה) ו-בלי פינו (סלובניה וקרואטיה),
פינו בלאן הוא כוכב עולה בכרמי גרמניה ואלזס. זהו בן לווייה מושלם לאוכל וזמין במגוון סגנונות - מתסיסה בחביות עץ המייצרות יין קרמי ועד יין רזה ורענן התוסס בנירוסטה, עם או בלי מלולקטית.
|