Orleans |
מוצאו ומקום משכנו של הזן הוא בגרמניה. מחקרים הוכיחו כי גפני האורלאן הן כנראה הגפנים העתיקות ביותר בגרמניה. גפנים אלה גדלו פרא במשך מאות שנים והפכו נפוצים מאד במאה ה-19 בגרמניה כולה ובעיקר במתלולי הריינגאו, שם ענבים מבשילים מאוחר ומפתחים חומציות גבוהה. זן זה נכחד כמעט לחלוטין עד שבשנות השמונים נעשה מאמץ אדיר להצילו על ידי פרופסור הלמוט בקר ממרכז המחקר של אוניברסיטת גייזנהיים המפורסמת. צבעו של ענב האורלאן זהב עם ארומות של אפרסק לבן ותפוח, אננס ועשבי תיבול, חומציות עגולה מפנקת, מירקם חלק והדוניסטי. עמוס מינראלים, לצד מישמש ושקדים. הגברת הילדגרד מבינגן, אשר התפרסמה בשל כתביה על אתיקה, העולם, האנושות והחזיונות שלה היתה גם מרפאה אשר ייחסה חשיבות רפואית גדולה ליין ולזן האורלאן אשר שרידים ממנו נמצאו במנזר בו התגוררה כתבה שיין מענבים, אם הוא טהור, מנקה את הדם ותורם רבות לבריאות האדם.
|