אוסטריה ותת האזורים | |||||||||||||||||||||||||||||
רוב חובבי היין עדיין אינם מודעים לכך אולם אוסטריה מייצרת יינות לבנים יבשים נפלאים ברמה עולמית מהזנים ריזלינג וגרונר פלטלינר. אוסטריה היא מדינת אקלים קר. חבל הווכאו ממוקם באזור התחתון של אוסטריה ומשתרע על פני כ-36 ק"מ בעמק הדנובה על גדות הנהר בין Melk ו-Krems ונחשב לטוב שבאזורי גידול היין של אוסטריה. הכרמים הטובות ביותר ממוקמות על מדרונות תלולים מאד ומייצרים יינות לבנים מצויינים חלקם עם פוטנציאל יישון של עשורים. גרונר פלטלינר הוא הזן הנשתל ביותר ומייצר יינות לבנים מגוונים, לעיתים קרובות עם אופי של פלפל לבן. לאחר עידן הקרח רוחות הביאו איתן חול נודד שבתיישב על הגבעות בעלות החשיפה המזרחית ויצרו שכבות של אדמת לס המסייעות בגידול גרונר פלטלינר מרשים. נהר הדנובה מפלס דרכו בין הרכב מינראלי עשיר של אדמות וולקאניות, גרניט, קוורץ ובזלת המייצרים יינות ריזלינג טובים. מבנה גיאולוגי מורכב, הקירבה לנהר הממתן טמפרטורות, קיצים יבשים וחורפים קשים ושילוב של הטרסות בעלות החשיפה המצוינת לשמש והכורמות המיוחדת הביאו לאזור גידול ענבים ייחודי זה וליכולת לייצר יינות נפלאים. מסורת ייצור בת אלפי שנים בדיוק באותם האזורים שאנו מכירים כיום, תנאים אקלימיים ו״טרואר״ מושלמים ומעל לכל, הסיפור של תעשיית היין המודרנית של אוסטריה הוא סיפור על יצרנים שלא וויתרו וכנגד זרמים של טרנדים כאלו או אחרים שרדו והשתפרו. הם מוכיחים היום, יותר מתמיד, עד כמה מתגמלים יכולים להיות היינות של הארץ הקטנה הזו ועד כמה הם יכולים להוות מופת לענפי יין של ארצות קטנות אחרות. מצפון לדרום ישנם ארבעה אזורי גידול עיקריים: אוסטריה הנמוכה (שם ממוקם גם עמק הוואכאו, הטרואר הנחשב ביותר), וינה, בורגנלנד וסטירייה. הם מחולקים לאפלסיונים מקומיים יותר שנקראים DAC.
| |||||||||||||||||||||||||||||
|