חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • נוזיולה

Nosiola

זהו זן טיפוסי לאזור טרנטינו ואלטו-אדיג׳ה וממנו ייצרו וינו סנטו שהיה ידוע באירופה מסוף ימי הביניים. 
זן לבן שהיה הנפוץ ביותר בצפון איטליה בתקופות של האימפריה הרומאית.

זהו זן לבן בעל צבע קליפה זהוב-צהוב, משמש ליצירת יינות יבשים, יינות קינוח מסוג וין סנטו וגראפה, באזורים טרנטינו ו-ונטו שבצפון מזרח איטליה.
מקור השם באיטלקית הוא אגוז לוז, הארומה והטעם המזוהים ביותר עם זן זה.
גודלם של אשכולות הזן בינוני, מוארכים וצרים. הענבים עצמם גם כן בגודל בינוני ובעלי קליפה דקה.  
יינות נוזיולה בדרך כלל בעלי גוף בינוני, רכים ומרעננים. טעמיהם יחסית טבעיים עם רמזים של אגוז לוז ולימון בתוך מסגרת מינראלית.
בשנים האחרונות יצרנים באזור החלו לייצר עוד ועוד יין יבש, פריך ומעודן וניחן בקו אגוזי ברור. יש הטוענים שמכאן שמו של הזן.
 

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד