חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • גרגנגה

Garganega

גרגאנגה הוא זן עתיק שמוצאו באזור הונטו בצפון מזרח איטליה ומוזכר לראשונה בכתביו של אגרונום איטלקי כזן שגדל סביב בולוניה ופאדובה ומזוהה בעיקר עם אזור סואבה.

בניגוד להשערות קודמות, הוכח שאין קשר בינו לבין זני הענבים ריבולה ג'אלה והויטובסקה.
הוכח שהגרגאנגה "השתולל" ומתברר שהוא הורה של לפחות שמונה זנים נוספים, הידועים שבהם קטראטו ביאנקו הסיציליאני, טרביאנו טוסקאנו, אלבאנה ומלבזיה ביאנקה די קנדיה.
קשרים אלה מראים כמה חשוב היה הגרגנגה על פני כל ארץ המגף.
הצימוח והיבול שלו מצריכים פיקוח הדוק.
הגרגאנגה משמש בונטו מינימום של 70% בבלנד של סואבה על כל צורותיו, כולל קלאסיקו ורצ'יוטו.
לרוב הגרגאנגה מעורבב עם סואבה טרביאנו (ורדיקיו) אולם במיקרים של צימוח ויבולים גדולים יצרנים רבים מוסיפים גם שרדונה על מנת "למלא" אותו.
היינות הטובים יותר מאזור זה יאופיינו לרוב בטעמי הדרים ושקדים ובמרקם גרגירי מעודן כמו זה של אגס.
העדינות הזו בשילוב עם חומציות טובה מקנה ליין את אופיו המתובל והמעט מתכתי.

 
 

 

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד