חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • סוביניון

Sauvignon Blanc

מקורו של הסוביניון בלאן ככל הנראה בעמק הלואר ולא בבורדו כפי שנהוג לעיתים לחשוב. הזן הגיע לבורדו מעמק הלואר.
מחקרים מצאו כי יתכן שהסבניאן הוא אחד מהוריו הגנטיים.
כיום הוא נפוץ בכל העולם ונעשים ממנו יינות בסגנונות שונים. בצד אחד של סקאלת הייצור נמצא סגנון מאופק, מרוסן, עם חומציות מובחנת ועמוד שדרה קלאסי והקוטב השני מייצר סגנון מאד פירותי וארומטי, ״חנפן״, כפי שניתן למצוא לעיתים ביינות הניו זילנדים.
הזן משמש גם לייצור יינות ממסך, כמו בבורדו למשל, שם הוא פוגש את הסמיון לייצור יינות יבשים ומתוקים.   
זהו זן של אקלים קר אשר פורח מאוחר, מבשיל מוקדם ולא סובל עודף חום.
הוא דורש תקופת הבשלה ארוכה על מנת להגיע למיצוי פרופיל הטעם ומרכיביו השונים.
הזן מחבב אדמות חצץ, גיר וטין ובמיוחד את אדמת הסילקס שבמזרח הלואר.
כאשר הענב מבשיל ישנו חלון זמן קצר וקריטי בו הסוכר והחמיצות נמצאים באיזון מושלם, לאחריו החמיצות נופלת במהירות- כאן זוהי גדולתם של היצרנים הטובים ביותר.
סובניון בלאן קלאסי הינו קל גוף לרוב, אך חי ובעל משקל בפה עם ארומות וטעמים אסרטיביים של פירות הדר, קיווי, פסיפלורה, קש, עשבוניות ירוקה ומינראליות פלינטית מדהימה, זוהי גדולתם של הכרמים במזרח הלואר.  
בבורדו הזן מעורבב עם סמיון ומוסקדל ומוסיף פרי ומבנה.

בסוטרן, ענבים נגועים בבוטריטיס משמשמים לייצור יינות הקינוח המפורסמים יחד עם סמיון גם כן. 

 

 

            

 

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד