Gigondas & Vacqueyras והיצרנים | |||||||||||||||||||||||||||||
ואקיראס וג'יגונדאס הם שני אזורי ייצור שכנים הממוקמים בדרום עמק הרון.
ג'יגונדאס זכתה לאפלסיון משלה ב-1971. הכרמים באזור נטועות על אדמת סחף של אבני חימר אדום וגיר על מדרונות וטראסות רחבות. האקלים יבש וחם. האזור נהנה מכ-2,800 שעות שמש בשנה ורוחות המיסטראל נפוצות. הכרמים הטובות ביותר של האזור שתולות על "טראסות הדנטל" של הר מירל. אלה מדרונות מרשימים, כמו רקומים, של אדמות גיר, המניבים יינות מלאים וגבריים, מעט מחוספסים, מוצקים ומתובלים, בעלי מבנה מצוין. היינות עשויים לרוב מענבי גרונאש (עד 80% מותרים), ולפחות 15% סירה ומורבדר. מרבית יינות ג'יגונדאס יהיו נפלאים לשתייה בשלוש השנים הראשונות לחייהם ולאחר מכן ישתלם ליישנם למשך כשבע שנים נוספות. במיטבם הם מציעים איכות משובחת ותמורה יוצאת מהכלל למחירם.
ואקיראס, שכנתה הצמודה של ג'יגונדאס, קיבלה אפלסיון משלה ב-1990. את יינות האזור מאפיינים הצבע הכהה, העושר והתיבול הקלאסי של דרום הרון. עם תכולת גרונאש עיקרית (לפחות מחצית מהבלנד, לפי החוק), סירה, מורבדר ואחרים. רק הקריניאן אסור בחוקי הייצור. הכרמים שתולות למרגלות הטראסות של הר מירל, של ג'יגונדאס, על אדמות סחף. האקלים – חם ויבש עם שעות שמש רבות. יינות לבנים מהווים רק 2% מיצור היין באזור. הם עשויים מענבי הקלרט, גרונאש לבן, בורבולאן, רוסאן, מרסאן וויונייה. החוק אוסר תכולה של למעלה מ-80% מזן יחיד. בדומה לרוב יינות ג'יגונדאס, מרבית יינות ואקיראס יהיו נפלאים לשתייה בשלוש שנים הראשונות ויתיישנו למשך כעשור בקלות. בעוד יינות ג'יגונדאס מלאים ועגולים יותר, אלה של ואקיראס "עצבניים" יותר, מחוספסים, קשוחים, בעלי בוקה מקסים, מאובק ומעט מתובל. חידרור מיטיב עם יינות אדומים משני האפלסיונים הללו.
| |||||||||||||||||||||||||||||
|