Le Sang des Cailloux | ||||||
Domaine le Sang des Cailloux seems to make the argument with each vintage that it is the top producer in Vacqueyras. The wines are consistently super, exhibiting the full glories of Provence, the Grenache grape, and the terroirs of Vacqueyras
רקע לה סאן דה קאיו (דם האבנים) הוא דומיין משפחתי בן 17 הקטר, כולם תחת אפלסיון וקיראס, על פני פלאטו המכוסה ברובו בצמחיית ה׳גאריג׳ הטיפוסית כל כך לאזור. הדומיין נוסד ב-1975 על ידי אחד מהאחים ריקאר שהעסיק בשנת 79 את סרז׳ פאריגול כדי לטפל בכרמים. בהעדר יורשים, קיבל לידיו סרז׳ את הדומיין ב-1990. סרז׳ למד אנולוגיה במונפלייה עד 1974 ואחרי מספר שנות עבודה אצל נגוס הוא ראה לעצמו לחזור לאדמה. הוא עבד ואחר כך קיבל לידיו את הדומיין, כשמזה מעט יותר מעשור הצטרף אליו בנו, פרדרי. בנקודת הזמן הזו החליטו שניהם לעבור לעבוד אורגני וביודינאמי.
בכרם העבודה לפי חלקות ובאופן אורגני מתחילה באופן ראשוני בתחילת שנות התשעים. עבור היינות הלבנים ועבור המורבדר משאירים אשכול אחד לגפן ותשומת הלב שניתנת באדמה היא המפתח ליינות הדומיין. הצוות מכין קומפוסט המבוסס על שאריות זגי הענבים ועל דשן פרות. עיקר המאמץ מושקע כל העת בלהבין את תתי החלקות השונים ולהתאים להן את מועד הבציר האופטימלי. החל משנת 2010 היקב מאושר על ידי אקוסרט, ובתהליכי סרטיפיקציה ביודינמית מ-2008.
ביקב
לאתר של Domaine le Sang des Cailloux
| ||||||