Piemonte והיצרנים | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
יינות Barolo & Barbaresco DOCG מאזור Piemont שבצפון מערב איטליה הינם יינות יבשים, עוצמתיים, מכילים הרבה מאד טנינים וחומציות ובעלי קשת טעמים מורכבת ומרתקת. שניהם עשויים מענב Nebbiolo, זן ענבים עתיק מאד והאציל ביותר בזני הענבים של איטליה. באיטלקית, נבייה פירושו ערפל, שמאפיין את האזור. מכאן מקור השם נביולו. מאפייני הצבע של Nebbiolo דומים לאלה של Pinot Noir - שניהם דלים באנטוציאנינים.
יינות Barolo & Barbaresco ייהנו מחידרור העוזר לרכך את הטנינים הנפלאים. לעיתים קרובות יגיעו לשלב האופטימאלי לשתייה לאחר כעשור מהבציר ולעיתים אף יותר מכך. עוד גדלים באזור זה ומיוצרים יינות מזני הענבים האדומים Barbera ו- Dolcetto וכן זני / יינות לבנים מהזנים המקומיים ופאבוריטה וארנאיס ומזני ענבים בינלאומיים כמו שרדונה וסוביניון בלאן.
על ההבדלים בין Barolo & Barbaresco יין Barolo נחשב למלך של היינות האיטלקיים וליין של המלכים. הוא זכה למעמדו המלכותי עוד בימי הביניים והמוניטין שלו עלה וצמח. אזור Barolo ממוקם מדרום מערב לאלבה וכולל כרמים ב-11 כפרים על הגבעות התלולות סביב העיירה ברולו, פאלטו, סרלונגה דאלבה, לה מורה, קסטיליונה ומונפורטה די אלבה. החוק האיטלקי קובע שברולו חייב להתיישן מינימום שלוש שנים, שנתיים מתוכן בעץ. יינות ריזרבה חייבים ביישון של חמש שנים. Barolo צעיר יהיה קשוח, טאני, בעל חומציות גבוהה וזקוק לכשבע שנות ריכוך, אך ברגע שמתרכך ונפתח מקבל גוף מלא ועשיר, מורכבות ומאפיינים אדמתיים, פטרייתיים, עור, שזיפים, פירות יבשים, שוקולד וארומות המזכירות סיגליות, ורדים ודובדבנים.
Barbaresco הוא החצי השני של Barolo וחולק עמו את אותה האיכות, אך מעודן יותר. זהו יין אדום יבש, אלגנטי, בעל גוף מלא, עשיר בטנינים וארומות מורכבות מאד. האזור מייצר 2.5 מיליון בקבוקי ברברסקו בממוצע בכל שנה. זהו יין טאני בעל יכולת התיישנות מרשימה ומאפיינים אדמתיים, פטרייתיים, עור, שזיפים, פירות יבשים, שוקולד וארומות המזכירות סיגליות, ורדים ודובדבנים. החוק האיטלקי קובע כי יינות Barbaresco חייבים בשנתיים יישון, מתוכן שנה אחת בחביות. ברברסקו ריזרבה ייושן למינימום של ארבע שנים כשמתוכם שלוש בחבית.
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|