Bruno Giacosa | ||||||
Bruno Giacosa continues to make stunning wines of the highest level Robert Parker
רקע לברונו ג'יאקוזה מייחסים יינות ברולו וברברסקו ענקיים ומופלאים מזה ארבעים שנה והוא נחשב לאחד החשובים והמהפכניים שביינני האזור. ברונו ג'יאקוזה הוא איש של מעט מאד מילים והרבה מאד כישרון רהוט. מאז שעזב את בית הספר (במהלך מלחמת העולם השנייה) והתחיל לעבוד בכרמים בגיל 15, הספיק לקחת חלק בבניית המוניטין של הכפר ברברסקו במהלך שנות ה-60. היינות הראשונים שבוקבקו ונמכרו על ידי ברונו ג'יאקוזה הם ברולו וברברסקו מבציר 1961. בשנות ה-70 היה מהיצרנים הבודדים שהביעו אמון בזן הארנייז הלבן וכך החזירו את עטרתו ומנעו את העלמותו. גובה הכרמים, החשיפה האידיאלית לשמש והמיקרו-אקלים מייצרים תנאי גידול אופטימאליים. הברולו והברברסקו שלו הם הוכחה לגדולתו של זן ה נביולו .
בבעלות ג'יאקוזה כרמים ובנוסף הם מצויים בהסכמים זה עשרות שנים עם מגדלים מקומיים, שזוכים להנחיית הצוות של ג'יאקוזה בתהליכים השונים. למעשה כרמי ברברסקו, אזילי, ראבאייה, סנטו סטפנו, כמו גם כרמי ברולו - וינייה ריונדה, פלטו, וילרו, חייבים הרבה משמם הטוב וגדולתם לג'יאקוזה.
ביקב בציר חלש או תוצאה לא מספקת לא יבוקבקו. בשנים מוצלחות במיוחד מיוצר יין ריזרבה, שזוכה אז לתווית מיוחדת, אדומה. השרייה ארוכה על הקליפות (30 יום) אבל לא ארוכה כמו שהיה נהוג בעבר באזור (50 יום), שימוש במיכלי עץ גדולים (50 הקטוליטר) דווקא מעץ צרפתי ולא סלובוני ושליטה מקסימלית בפרטים. התוצאה היא יינות שבדרך כלל מיועדים להתפתחות ארוכה מאד, אף על פי שרבים מהם נפלאים כבר בסביבות גיל שבע.
| ||||||