Barbera | |
מקורו של הזן (לפחות בתקופה המודרנית) הוא בפיאמונטה, איטליה, בגבעות מונפרטו, שם קיים תיעוד על הימצאותו כבר במאה ה-13. מקורותיו הגנטיים טרם נודעו במדויק. נכון להיום זן הברברה הוא הזן השלישי באיטליה מבחינת כמות הגפנים השתולות. תקופת ההבשלה הארוכה מביאה את הטאנין והפרי לאיזון מושלם. זן זה מפיק יינות פירותיים ומרשימים מאד, על מנעד שמתחיל ביינות יומיומיים ועגולים ועד יינות מורכבים מאד, מיושנים בחבית, המפתחים בוקה מרשים ובשרני לאורך השנים. כך או אחרת, זהו זן חשוב ומזוהה מאד בפיאמונטה, במיוחד בתקופה שלאחר משבר הפילוקסרה. משמש גם ליינות ממסך שונים והוא נפוץ כיום יותר ויותר בכל העולם.
| |