Dario Princic | ||||||
Princic works in a completely hands off way to keep things as natural as possible Jansic Robinson
רקע
בכרם הכרמים ממוקמים באוסלביה ונטועים בצפיפות מטורפת בשיטת Guyot. עשרה הקטרים בסך הכל, מתוכם שישה עם קרקע קלאסית של גיר וחימר, מהם מייצרים כמות מוגבלת מאד של 25,000 בקבוקים לשנה: ריבולה , שרדונה , סוביניון , פינו נואר , מרלו וקברנה סוביניון. דאריו פרינצ׳יץ׳ מייצר בנוסף ליינות זניים גם ממסך שמורכב מסוביניון, שרדונה ופינו גריג׳יו. ב-2008 הוא חווה מתקפה חמורה של קמחון, שהרס 90% מיבול באותה שנה (2,800 בקבוקים יוצרו).
היינות של דריו פרינצ'יץ' הם עבודת נמלים בכרם ובשיטות מסורתיות ביקב. ליינות פרינצ'יץ' רמת אלגנטיות משל עצמם ועוצמה מטורפת. הלבנים עשויים תוך כדי השרייה ארוכה עם הקליפות ויישון בחביות עץ ישנות מאוד אשר נרכשו מיושקו גרבנר. הוא משתמש בחביות ישנות מאד בכדי שהיין יהיה טבעי וטהור ונטול השפעות טעם של העץ.
| ||||||