Josco Gravner | ||||||
Gravner continues to cast a large presence in the region, continually pushing the envelope with his wines and significantly influencing the younger generation of producers Robert Parker
רקע מעל שלושים שנה יוסקו גראבנר הוא אחד היצרנים המשפיעים והנחשבים באזור פריולי. חלוצי וחדשני, הוא מייצר יינות לבנים מהטובים באיטליה. לאחר שלמד שיטות ייצור במיכלי נירוסטה, בבקרת טמפרטורה בשנות ה-70, הוא זנח את הגישה ועבר לייצר את היינות בחביות עץ. אלא שהוא עדיין לא היה מסופק.
בכרם ביודינאמי.
הענבים לייצור היין גדלים בכרמיו (18 הקטר בגוריציה) לאורך הגבול. גראבנר משוכנע שיין הוא תוצר של הטבע ולא של האדם ושתפקידו הוא רק ללוות את תהליכי ההבשלה ולהמנע מכל התערבות מלאכותית.
ביקב לקראת סוף שנות ה-90 הוא הגיע למסקנה שטכנולוגיה וכימיקלים לא יכולים להיטיב עם מוצר טבעי. הוא החל להתסיס את יינותיו בכלי אמפורה גדולים מטרה-קוטה, אותם הוא מביא אל האחוזה באוסלאביה, קרוב לגבול הסלובני, במשאית מגיאורגיה. הוא אוטם אותם בשעווה וקובר אותם באדמה, במרתף שתוכנן במיוחד עבורו. הטכניקה החדשה-ישנה הזו מולידה יינות לבנים שעוצמתם כשל יינות אדומים, עזי טעם, כהים יותר וטאנים. השימוש באמפורה לייצור יין מתועד לפחות זה 4,000 שנה והפרקטיקה הזו נפוצה גם היום בגיאורגיה. זהו כנראה הכלי הקדום ביותר בו הכינו יינות. ההחלטה של גראבנר לעבור לשיטות האלה בעוד שאר היצרנים משתמשים בטכניקות של בקרת טמפרטורה ושימוש בחביות (שהוא עצמו הוביל...) לא נחשבת כסתירה אלא כפרי של ניסוי וטעיה. החתירה הבלתי נלאית לשלמות שינתה את הפילוסופיה שלו בעוד הוא משלב טכניקות ביו-דינאמיות ושיטות עתיקות לייצור. הוא דוחה שימוש בתרביות שמרים, הוספת גופרית דו-חמצנית או בקרת טמפרטורה. כל בקבוק שיוצא תחת ידיו הוא עדות לכך - יינות מדהימים, עוצמתיים ומרוכזים, מפוקסים מאד, בעלי משקל ועושר וארומות מורכבות מאד.
| ||||||