חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • Gravner
  • Gravner1
  • Gravner2

Josco Gravner

 

Gravner continues to cast a large presence in the region, continually pushing the envelope with his wines and significantly influencing the younger generation of producers

Robert Parker

 

רקע

מעל שלושים שנה יוסקו גראבנר הוא אחד היצרנים המשפיעים והנחשבים באזור פריולי.

חלוצי וחדשני, הוא מייצר יינות לבנים מהטובים באיטליה.

לאחר שלמד שיטות ייצור במיכלי נירוסטה, בבקרת טמפרטורה בשנות ה-70, הוא זנח את הגישה ועבר לייצר את היינות בחביות עץ.

אלא שהוא עדיין לא היה מסופק. 

 

בכרם

ביודינאמי.

 

הענבים לייצור היין גדלים בכרמיו (18 הקטר בגוריציה) לאורך הגבול.

גראבנר משוכנע שיין הוא תוצר של הטבע ולא של האדם ושתפקידו הוא רק ללוות את תהליכי ההבשלה ולהמנע מכל התערבות מלאכותית. 

 

             

 

ביקב

לקראת סוף שנות ה-90 הוא הגיע למסקנה שטכנולוגיה וכימיקלים לא יכולים להיטיב עם מוצר טבעי.

הוא החל להתסיס את יינותיו בכלי אמפורה גדולים מטרה-קוטה, אותם הוא מביא אל האחוזה באוסלאביה, קרוב לגבול הסלובני, במשאית מגיאורגיה.

הוא אוטם אותם בשעווה וקובר אותם באדמה, במרתף שתוכנן במיוחד עבורו.

הטכניקה החדשה-ישנה הזו מולידה יינות לבנים שעוצמתם כשל יינות אדומים, עזי טעם, כהים יותר וטאנים.

השימוש באמפורה לייצור יין מתועד לפחות זה 4,000 שנה והפרקטיקה הזו נפוצה גם היום בגיאורגיה.

זהו כנראה הכלי הקדום ביותר בו הכינו יינות.

ההחלטה של גראבנר לעבור לשיטות האלה בעוד שאר היצרנים משתמשים בטכניקות של בקרת טמפרטורה ושימוש בחביות (שהוא עצמו הוביל...) לא נחשבת כסתירה אלא כפרי של ניסוי וטעיה.

החתירה הבלתי נלאית לשלמות שינתה את הפילוסופיה שלו בעוד הוא משלב טכניקות ביו-דינאמיות ושיטות עתיקות לייצור.
גראבנר תומך בשיטות ייצור של מיכלי עץ פתוחים ומגע ארוך על קליפות הענבים.

הוא דוחה שימוש בתרביות שמרים, הוספת גופרית דו-חמצנית או בקרת טמפרטורה.

כל בקבוק שיוצא תחת ידיו הוא עדות לכך - יינות מדהימים, עוצמתיים ומרוכזים, מפוקסים מאד, בעלי משקל ועושר וארומות מורכבות מאד.

 

לאתר של Josco Gravner 

 

             


                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד