חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • סיציליה
  • סיציליה1
  • סיציליה

Sicily והיצרנים

אי של ניגודים.

תעשיית היין בסיציליה גדולה ומאד דינאמית.

זהו אזור הייצור הגדול ביותר באיטליה מבחינת שטח כרמים (אבל לא מבחינת כמות ייצור: השטח היה מעל 110 אלף הקטר בשנת 2011, 18% משטח הכרמים בכל איטליה, בעוד שמהם יוצרו ״רק״ 4.8 מיליון הקטוליטר בשנה זו) והמגמה במקומות רבים באי היא צמצום הכרמים ושיפור באיכות.

כיום מוגדר DOCG אחד (סרסואולו די ויטוריה) ו-11 DOC, שמביניהם מרסלה הוא המוכר ביותר ככל הנראה.

האי הושפע לאורך המאות מהתרבויות השונות שנלחמו עליו: פיניקים, יוונים, רומאים, ערבים, בריטים וכן הלאה.
האי סיציליה הוא החשוב ביותר בחלקו המערבי של הים התיכון ועליו נמצא הר הגעש אתנה התופס כרבע משטחו.

רוב שאר השטחים מאופיין בגבעות.

האקלים ים תיכוני במיוחד בחלקו הצפוני של האי, כאשר בחלקו הדרומי הוא מושפע על ידי אפריקה ורוח השירוקו. המשקעים לא סדירים ורובם נופלים בסתיו.
הזנים האדומים החשובים הם נרלו מסקלזה, נרו ד׳אבולה, פרפאטו, קברנה, מרלו, פינו נואר  וסירה.
בלבנים - קטראטו, קריקנטה, אינצוליה, גרקאניקו, מוסקט ושרדונה.  

תתי האזורים של סיציליה:

אתנה - אזור ששימש לחקלאות עוד לפני היוונים. הזנים החשובים המקומיים הם נרלו מסקאלזה וקאריקנטה.

זהו האזור הראשון שקיבל מעמד של אפלסיון בסיציליה לקראת סוף שנות השישים.


אלקאמו - אדמות חומות של חימר, פורות יחסית. כאן מייצרים יינות לבנים מקטראטו, אינצוליה, גרילו, גרקאניקו. מותרים גם השרדונה, הסוביניון בלאן ומולר טורגאו.


מרסלה - היין הידוע של סיציליה, שחב את פרסומו לסוחרים האנגליים. ייצור לא נרחב (כ-2,200 הקטר), אפלסיון מאז 1984.
אזורים נוספים: פאסיטו מהאי פאנטלריה, פארו.

 

 

 

 

Cos
Ariana Occhipinti
Frank Cornelissen

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד