Sicily והיצרנים | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
אי של ניגודים. תעשיית היין בסיציליה גדולה ומאד דינאמית. זהו אזור הייצור הגדול ביותר באיטליה מבחינת שטח כרמים (אבל לא מבחינת כמות ייצור: השטח היה מעל 110 אלף הקטר בשנת 2011, 18% משטח הכרמים בכל איטליה, בעוד שמהם יוצרו ״רק״ 4.8 מיליון הקטוליטר בשנה זו) והמגמה במקומות רבים באי היא צמצום הכרמים ושיפור באיכות. כיום מוגדר DOCG אחד (סרסואולו די ויטוריה) ו-11 DOC, שמביניהם מרסלה הוא המוכר ביותר ככל הנראה. האי הושפע לאורך המאות מהתרבויות השונות שנלחמו עליו: פיניקים, יוונים, רומאים, ערבים, בריטים וכן הלאה. רוב שאר השטחים מאופיין בגבעות. האקלים ים תיכוני במיוחד בחלקו הצפוני של האי, כאשר בחלקו הדרומי הוא מושפע על ידי אפריקה ורוח השירוקו. המשקעים לא סדירים ורובם נופלים בסתיו. תתי האזורים של סיציליה: אתנה - אזור ששימש לחקלאות עוד לפני היוונים. הזנים החשובים המקומיים הם נרלו מסקאלזה וקאריקנטה. זהו האזור הראשון שקיבל מעמד של אפלסיון בסיציליה לקראת סוף שנות השישים.
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|