Kabaj | ||||||
רקע משפחת קאבאז׳ גידלה ענבים עבור הקואופרטיב היוגוסלבי, ומשנת 1990 החליטה לבקבק את יינותיה תחת שם המשפחה. ז'אן מישל מורל צבר את השכלתו הייננית בצרפת והתמחה בבורדו, בלנגדוק ובאיטליה באזור קוליו.
12 דונם של כרמים המאכלסים 55000 גפנים. הזנים הלבנים שולטים ביד רמה – ריבולה, סביניונאס, מלבזיה, פינו בלאן ופינו גרי כשהאדומים: מרלו, קברנה סוביניון, קברנה פרנק ופטי ורדו. גיל הגפנים הממוצע: 30 והן שתולות על מדרונות מדורגים בשיטת GUYOT. זוהי אחוזה ביו דינאמית והיבול הממוצע עומד על קילוגרם וקצת לגפן. עיבוד האדמות מתבצע תוך שימוש במדשנים טבעיים, והכרמים נטועים 70% בזנים לבנים מקומיים.
ביקב ייצור היין מתרחש במרתף יינות שנבנה לפני מספר שנים. ביקב שלושה חלקים: חלק מסורתי עם חביות עץ אלון גדולות ומיכלי נירוסטה, מרתף מקומר עם מקור מים, טמפרטורה ולחות קבועה לחביות צרפתיות "Barrique" ומרתף פחות טיפוסי, שבו תשע אמפורות של כ 3000 ליטר כל אחת העשויות בגיאורגיה. בחלק מהיינות נעשה שימוש מדוד בחביות עץ צרפתי ויינות מסוימים נעשים באמפורות של 3000 ליטר, שנקברות באדמה לפי הטכניקות הגיאורגיות. לאחר מגע של עשרה חודשים על הקליפות, היין עובר לשנת התפתחות נוספת בחביות ועוד שנה בבקבוקים.
| ||||||