Burgundy תת האזורים והיצרנים | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
למשמע השם בורגון עיניים נעצמות, בלוטות טעם נפתחות, חושים מתחדדים, תשוקה מתפרצת.
יינות הפינו נואר מרתקים, אלה יינות טרואר. יינות אלגנטיים ביותר, טאנינים בשלים המספקים מרקם של משי, חמיצות מדהימה, שובת לב וחיך, מורכבות ועומק אינסופיים. הטובים שבהם בעלי פוטנציאל יישון של עשורים שלמים.
יינות השרדונה מינראליים וטהורים, מבטאי טרואר מובהקים, בעלי ריכוז פרי אדיר, עגולים ורכים.
כל חלקה וחלקה, כשלעיתים מספר מטרים מפרידים בין אחת לשנייה, מופתה ודורגה ע"י הנזירים בימי הביניים בתהליך סבלני ולמדני שמטרתו הייתה לקבוע מהם הכרמים המובחרים ביותר בכל כפר, אשר שמם מעורר יראת כבוד בעולם היין ובצדק.
ג'יאקונדה חרטה על דגלה לייבא יינות מרגשים, טהורים, מבטאי טרואר וחפים מכל מניפולציה מיותרת. יינות שעושים נעים בפה, בלב, בגוף ובנשמה.
מזה זמן טעמנו ובררנו את היצרנים המדברים בשפתנו, בכדי ליצור עבורכם מבחר מושלם - בורגון של ג'יאקונדה. ובכן, הגיעה השעה לחשוף את הקטלוג החדש. ג'יאקונדה שמחה להציג בפניכם את מבחר יצרני בורגון שלנו ויינותיהם הקסומים. אין זה סוד שתהילת בורגון שמורה לאיזור הקוט ד'אור המפורסם, אותה רצועה קטנה וצרה. בקוט דה נואי הפינו נואר ובקוט דה בון השרדונה - מגיעים לשיאם האגדי.
מכאן, בחרנו לייבא את יינותיו של ניקולא פוטל, יינן אדיר בשמי בורגון אשר דוגל בעבודה אורגנית וביו דינאמית וחרט על דגלו עבודה עם כרמים בוגרות ברחבי הקוט. ממש הוט קוטור של בורגון. עם יינות מבון, וולנה, מרסו, סביני לה בון, קוט דו נואי וילאז', שמבול ושאפל שמברטה. בבעלותו גם דומיין וגם נגוסיאן מובחר ביותר - דומיין דה בלן ומזון רוש דה בלן.
ממרסו, אנו שמחות להכיר לכם את פרנסואה מיקולסקי, אשף שרדונה, אשף מרסו. המרסו של מיקולסקי מהפנט, אותנטי וטרואריסט, טהור, מינרלי, מרוכז ועשיר בעל מרקם בלתי נשכח.
יצרן נוסף מהקוט ד'אור הוא רנה בובייה, אחוזה משפחתית ותיקה. כעת מנהל אותה ברנרד, דור שלישי במשפחה. המרדף אחר ביטוי טהור, יינות מאוזנים היטב, מינראליות והדגשת האופי של כל חלקה וחלקה - אלה מנחים את ברנרד בכל שלב בחתירתו לשלמות. בבעלות האחוזה כרמים בשישה כפרים שונים ברחבי הקוט דה נואי מהם בובייה מייצר יינות מ 18 אפלסיונים שונים, מדיז'ון בצפון עד ז'ברה שמברטה, פיסאן, וון רומנה, מרסנה, אשזו ושמבול.
קוט שאלונז הוא האזור שנושק לקוט דה בון מדרום והוא מעין המשך של שכנו המפורסם. כאן תנאי השטח משתנים - הכרמים על מדרונות מפוזרים של אבן גיר בשונה מרצועה אחת ארוכה. חלק מהכרמים כאן גבוהים בהרבה מכרמי הקוט ד'אור וכתוצאה מכך תקופת ההבשלה ארוכה ומלאה והבציר מאוחר יותר. גם כאן, ענבי השרדונה והפינו נואר (בעיקר) אחראים ליינות ויחד עם הטרואר הייחודי מספקים חוויה מדהימה וערך מצוין לכסף. באיזור קיימים 5 אפלסיונים עיקריים, כל אחד מהם יחודי ושונה בתכלית.
מאזור זה אנו מזמינות אתכם להתענג על יינותיהם של פול ומארי ז'אקסון, אב ובת. ליודעי סוד יינותיהם מהכפרים רואי ומרקורה - קדושים. המשפחה מייצרת גם בוזרו נפלא. בידיים הנכונות האפלסיונים מסוגלים להוציא יינות אדירים המסוגלים להתחרות בשכניהם המיוחסים מצפון, בגוף, בריכוז, בטוהר, במינראליות ובמורכבות, תוך תמחור נמוך בהרבה. ובכן, הידיים הנכונות הן של פול ומארי, ללא ספק.
ממאקון אנו גאות להציג בפניכם את האחים ברט.
אחרון, אחד מאזורי היין המלהיבים ביותר כרגע, בוודאי בקרב סומליירים ואנשי היין הוא בוז'ולה, ולצורך החידוד, יינות הקרו בוז'ולה. הקרו הם אלה שאחראים למוניטין המדהים והמתחדש של האזור וכאן מרוכזים מיטב היצרנים.
מקרו בוז'ולה, בחרנו יצרן קטן ואדיר בשם רולאן פיניאר שיחד עם אשתו מנהלים אחוזה קטנה בכפר "וייה מורגון" על גבעה פסטורלית. עבודתם היא חתירה בלתי מתפשרת לאיכות וטוהר המשולבת בלמידה מתמשכת ושיפור של טכניקות עבודה, יום אחרי יום, בציר אחר בציר. זוהי ההבטחה ליינות טרואר טבעיים ואותנטיים, יינות חיים, עסיסיים ואנרגטיים.
עוד יינות קסומים מבוז'ולה מגיעים מהמיזם פוטל אבירון של היצרן האדיר ניקולא פוטל ושותפו סטפן אבירון.
בורגון היא חבל ארץ הממוקם במזרח, צפון-מזרח צרפת. האקלים חצי-יבשתי, עם השפעה מפנים היבשת - מצפון וגם מכיוון הים התיכון. אורכו של אזור כ-230 ק״מ והוא מהווה כ-3% מסך ייצור היין הצרפתי - כמאתיים מיליון בקבוקים. האזור פרוש על המורדות המזרחיים של מערכת ההרים שעיקרה המאסיף סנטראל, במקום בו הם "פונים" מזרחה אל מישור ברס. לאזור בורגון תתי אזורים: קוט שלונה - אזור מגוון מאד, הידוע בייצור לבנים ואדומים. שבלי ואוסר - באזור החשוב הזה, הממוקם בחלק הצפון-מערבי של בורדון, מיוצרים יינות לבנים מהגדולים בעולם. באזור מיוצרים גם יינות אדומים ומבעבעים (קרמו דה בורגון) מצוינים באיכותם.
האפלסיונים של בורגונדי נחלקים באופן כללי לארבע רמות: אפלסיון אזורי, וילאז׳, פרמייה קרו וגראן קרו. הייצור בבורגון הוא פרי של היסטוריה ארוכה, דיאלוג מתמשך בין האדם לבין האדמה והמקום, על המשמעויות העמוקות המתחייבות מכך. אלה רק חלק מהסיבות מדוע בורגון הגישה בקשה לאונסקו, על מנת לקבל הכרה כאתר מורשת עולמי.
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|