חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • Burgundy
  • Burgundy1
  • Burgundy2

Burgundy תת האזורים והיצרנים

למשמע השם בורגון עיניים נעצמות, בלוטות טעם נפתחות, חושים מתחדדים, תשוקה מתפרצת.
יינות האיזור מהלכים קסם על חובבי היין בעולם, גורמים להם לרדוף ולהשיג את העלית שבהם ולא בכדי הדבר.
היינות, האדומים והלבנים בעלי אופי שמיימי, אשר כל טעימה מהם שואבת למסע היסטורי של תשוקה ורומנטיקה. מסע רווי חוויות, רגשות, מסורות, מראות, ריחות וטעמים.

 

יינות הפינו נואר מרתקים, אלה יינות טרואר.
רכים ומענגים עם פירות אדומים רעננים ועסיסיים, מינראליות אדמתית מובהקת, פטריות, רצפת יער, גבינה ומה לא, עולם ומלואו.

יינות אלגנטיים ביותר, טאנינים בשלים המספקים מרקם של משי, חמיצות מדהימה, שובת לב וחיך, מורכבות ועומק אינסופיים. הטובים שבהם בעלי פוטנציאל יישון של עשורים שלמים.

 

יינות השרדונה מינראליים וטהורים, מבטאי טרואר מובהקים, בעלי ריכוז פרי אדיר, עגולים ורכים.
אוסף של פירות הדר בשלים, דבשיות קלה ופרחוניות, לצד מינראליות חומצית מרעננת וארומות של שמנת וחמאה. במיטבם אלו יינות בעלי עומק לא ייאמן ויכולת התיישנות נהדרת.


בבורגון, אולי יותר מאשר כל איזור יין אחר בעולם, הטרואר הוא בגדר קדושה.
דבר מופלא הוא השוני בין יינות הכפרים ברחבי האיזור ועוד יותר השוני בין החלקות שבתוכם.

כל חלקה וחלקה, כשלעיתים מספר מטרים מפרידים בין אחת לשנייה, מופתה ודורגה ע"י הנזירים בימי הביניים בתהליך סבלני ולמדני שמטרתו הייתה לקבוע מהם הכרמים המובחרים ביותר בכל כפר, אשר שמם מעורר יראת כבוד בעולם היין ובצדק.

 

ג'יאקונדה חרטה על דגלה לייבא יינות מרגשים, טהורים, מבטאי טרואר וחפים מכל מניפולציה מיותרת. יינות שעושים נעים בפה, בלב, בגוף ובנשמה.

 

מזה זמן טעמנו ובררנו את היצרנים המדברים בשפתנו, בכדי ליצור עבורכם מבחר מושלם - בורגון של ג'יאקונדה. 

ובכן, הגיעה השעה לחשוף את הקטלוג החדש.

ג'יאקונדה שמחה להציג בפניכם את מבחר יצרני בורגון שלנו ויינותיהם הקסומים.
 

אין זה סוד שתהילת בורגון שמורה לאיזור הקוט ד'אור המפורסם, אותה רצועה קטנה וצרה.

בקוט דה נואי הפינו נואר ובקוט דה בון השרדונה - מגיעים לשיאם האגדי.

 

מכאן, בחרנו לייבא את יינותיו של ניקולא פוטל, יינן אדיר בשמי בורגון אשר דוגל בעבודה אורגנית וביו דינאמית וחרט על דגלו עבודה עם כרמים בוגרות ברחבי הקוט. ממש הוט קוטור של בורגון.

עם יינות מבוןוולנה, מרסו, סביני לה בון, קוט דו נואי וילאז', שמבול ושאפל שמברטה.

בבעלותו גם דומיין וגם נגוסיאן מובחר ביותר -  דומיין דה בלן ומזון רוש דה בלן.

 

ממרסו, אנו שמחות להכיר לכם את פרנסואה מיקולסקי, אשף שרדונה, אשף מרסו.
קשה לא להתמכר ולערוג ליינותיו לאחר הלגימה הראשונה.

המרסו של מיקולסקי מהפנט, אותנטי וטרואריסט, טהור, מינרלי, מרוכז ועשיר בעל מרקם בלתי נשכח.

 

יצרן נוסף מהקוט ד'אור הוא רנה בובייה, אחוזה משפחתית ותיקה.

כעת מנהל אותה ברנרד, דור שלישי במשפחה.

המרדף אחר ביטוי טהור, יינות מאוזנים היטב, מינראליות והדגשת האופי של כל חלקה וחלקה - אלה מנחים את ברנרד בכל שלב בחתירתו לשלמות.

בבעלות האחוזה כרמים בשישה כפרים שונים ברחבי הקוט דה נואי מהם בובייה מייצר יינות מ 18 אפלסיונים שונים, מדיז'ון בצפון עד ז'ברה שמברטה, פיסאן, וון רומנה, מרסנה, אשזו ושמבול.


בשנים האחרונות החלו חובבי היין לגלות את האיזורים הדרומיים לקוט ד'אור אשר מספקים חווית בורגון בלתי רגילה במחיר זעום יחסית למחירים מרקיעי השחקים, לעיתים, של שכניהם מצפון.

 

קוט שאלונז הוא האזור שנושק לקוט דה בון מדרום והוא מעין המשך של שכנו המפורסם.

כאן תנאי השטח משתנים - הכרמים על מדרונות מפוזרים של אבן גיר בשונה מרצועה אחת ארוכה.

חלק מהכרמים כאן גבוהים בהרבה מכרמי הקוט ד'אור וכתוצאה מכך תקופת ההבשלה ארוכה ומלאה והבציר מאוחר יותר.

גם כאן, ענבי השרדונה והפינו נואר (בעיקר) אחראים ליינות ויחד עם הטרואר הייחודי מספקים חוויה מדהימה וערך מצוין לכסף.

באיזור קיימים 5 אפלסיונים עיקריים, כל אחד מהם יחודי ושונה בתכלית.

 

מאזור זה אנו מזמינות אתכם להתענג על יינותיהם של פול ומארי ז'אקסון, אב ובת.

ליודעי סוד יינותיהם מהכפרים רואי ומרקורה - קדושים. המשפחה מייצרת גם בוזרו נפלא.

בידיים הנכונות האפלסיונים מסוגלים להוציא יינות אדירים המסוגלים להתחרות בשכניהם המיוחסים מצפון, בגוף, בריכוז, בטוהר, במינראליות ובמורכבות, תוך תמחור נמוך בהרבה. ובכן, הידיים הנכונות הן של פול ומארי, ללא ספק.


מדרום לשאלונז נמצא איזור מאקונה - הטרואר הדרומי ביותר בבורגון.
האיזור מכסה רצועה שרוחבה 10 ק"מ ואורכה 35 ק"מ ונח בין שני עמקים ממזרח ומערב.
הקרקע מורכבת מסוגים שונים של גיר, חימר ואדמת סחף ויחד עם אקלים חמים יחסית לקוט ד'אור,  מייצרים יינות שרדונה עשירים (90% מהייצור) בשלים ועשירים, בעלי קשת טעמים רחבה ובשלה של זן השרדונה אך זאת בלי לוותר על החדות והמינראליות של האזור כולו.
ביינות האדומים ניתן למצוא לצד פינו נואר שימוש נרחב בענב ה
גאמה מבוזו'לה השכן מדרום.

 

ממאקון אנו גאות להציג בפניכם את האחים ברט.
באיזור הפסטורלי וינזל אשר בדרום מאקון, שלושה אחים, אט אט, בצנעה ובעבודה קשה, עולים לגדולה ושמם כבר הולך לפניהם בכל הנוגע ליינות לבנים מזן השרדונה באפלסיונים השונים באיזור -
פואי לושה, פואי וינזלסנט ווראן ו-וירה קלאסה
האחים מחזיקים בנגוסיאן ששמו האחים ברט אך גם בדומיין ששמו 'לה סופרנדייה'.
העבודה היא
אורגנית וביו דינאמית המקדשת יבולים נמוכים ואיכותיים. יינותיהם טרואריסטים ומענגים, מרוכזים, עשירים ורכים ובאותה עת חדים כתער ומרעננים עם מינרליות פורצת וסיומת ארוכה.

 

אחרון, אחד מאזורי היין המלהיבים ביותר כרגע, בוודאי בקרב סומליירים ואנשי היין הוא בוז'ולה, ולצורך החידוד, יינות הקרו בוז'ולה.
האזור ממוקם דרומית למאקונה ואורכו כ- 55 ק"מ שמסתיימים צפון מערבית לעיר ליון.
האדמה מורכבת מחול, חימר וגרניט - אדמה מובהקת לענב הגמה שאחראי על כל יינות האזור.
אלו יינות חיים, בועטים וממכרים, הטובים שבהם מככבים בתפריטים של מסעדות מישלן בעולם כולו, שכן הם כה גסטרונומיים ומענגים.
86 כפרים בהוט בוז'ולה רשאים לשאת את דרגת האיכות הגבוהה יותר,
בוז'ולה וילאז'. יינות אלה מציגים יותר ריכוז ואיכות ובוודאי הינם קניה נפלאה.
נוסף לאלה, ישנם עוד 10 כפרים קסומים, אלו הם הקרו בוז'ולה, דרגת האיכות הגבוהה ביותר באזור.

הקרו הם אלה שאחראים למוניטין המדהים והמתחדש של האזור וכאן מרוכזים מיטב היצרנים.
איכות הענבים יוצאת מגדר הרגיל ולכל כפר מאפיינים ייחודיים הבאים לידי ביטוי ביין.

 

מקרו בוז'ולה, בחרנו יצרן קטן ואדיר בשם רולאן פיניאר שיחד עם אשתו מנהלים אחוזה קטנה בכפר "וייה מורגון" על גבעה פסטורלית.
עבודה אורגנית וביו דינאמית היא נר לרגליהם, הן בתחום היין והן בחיים בכלל. 
We prize quality over quantity - רולאן אומר שוב ושוב, וכמה שזה נכון.

עבודתם היא חתירה בלתי מתפשרת לאיכות וטוהר המשולבת בלמידה מתמשכת ושיפור של טכניקות עבודה, יום אחרי יום, בציר אחר בציר.

זוהי ההבטחה ליינות טרואר טבעיים ואותנטיים, יינות חיים, עסיסיים ואנרגטיים.

 

עוד יינות קסומים מבוז'ולה מגיעים מהמיזם פוטל אבירון של היצרן האדיר ניקולא פוטל ושותפו סטפן אבירון.
שניהם אמנים השולטים היטב בנבכי האזור ומקדישים עצמם לגידול יינות אותנטיים, מגפנים בוגרות.

 

בורגון היא חבל ארץ הממוקם במזרח, צפון-מזרח צרפת.

האקלים חצי-יבשתי, עם השפעה מפנים היבשת - מצפון וגם מכיוון הים התיכון.

אורכו של אזור כ-230 ק״מ והוא מהווה כ-3% מסך ייצור היין הצרפתי - כמאתיים מיליון בקבוקים.

האזור פרוש על המורדות המזרחיים של מערכת ההרים שעיקרה המאסיף סנטראל, במקום בו הם "פונים" מזרחה אל מישור ברס.

לאזור בורגון תתי אזורים:
קוט דה נואי - ידוע בעיקר ביינותיו האדומים, אך מייצר גם לבנים.
קוט דה בון - מפורסם בעיקר בזכות היינות הלבנים - קורטון, מונראשה, ומרסו, לצד כפרים הידועים ביינותיהם האדומים הגדולים כמו פומאר, וולנה, וסאביני לה בון.

קוט שלונה - אזור מגוון מאד, הידוע בייצור לבנים ואדומים.
מאקונה - האזור ידוע בייצור היינות הלבנים שלו, ביניהם פואי-פוסה. בכרמים מסויימים אדמות הגיר והמשקעים נשחקו בכדי לחשוף צוקי גרניט, אותו הגרניט שהופך לשכיח מאד דרומה, באזור בוז׳ולה השכן.

שבלי ואוסר - באזור החשוב הזה, הממוקם בחלק הצפון-מערבי של בורדון, מיוצרים יינות לבנים מהגדולים בעולם. באזור מיוצרים גם יינות אדומים ומבעבעים (קרמו דה בורגון) מצוינים באיכותם.  

 

              


האפלסיונים של בורגונדי נחלקים באופן כללי לארבע רמות: אפלסיון אזורי, וילאז׳, פרמייה קרו וגראן קרו.

הייצור בבורגון הוא פרי של היסטוריה ארוכה, דיאלוג מתמשך בין האדם לבין האדמה והמקום, על המשמעויות העמוקות המתחייבות מכך.
עבור הבורגיניונים, ליין אין משמעות אם לא עומדת מאחוריו מורשת ומסורת ארוכת שנים.
לכל מקום יש שם, והמקומות השונים נקראים בבורגונדי ״קלימה״ - חלקה או שטח מסוים, הנבדל משכניו וקיבל את שמו מהאנשים שחיו ועבדו עליו מאות בשנים.

אלה רק חלק מהסיבות מדוע בורגון הגישה בקשה לאונסקו, על מנת לקבל הכרה כאתר מורשת עולמי.
הפופולריות של היינות, הביקוש הגבוה בכל העולם, שיפור מתמיד בטכניקות הייצור, במחקר - כל אלה ממקמים את בורגונדי כאזור ייצור ייחודי בעולם היין.
הידע שנצבר במהלך הדיאלוג הארוך הזה, שנמשך כבר כאלפיים שנה, בין האדם למקום - שימש ועודנו משמש כמופת לשימוש בטכניקות בכרם וביקב כדי לבטא מגוון אינסופי של חלקות - כל אחת והאישיות הפרטית שלה, בזמן מסוים, כפי שהיא מתבטאת בידיו של כורם מסוים.

   

            


Cote de Nuits
Cote De Beaune
Chablis
Cote Chalonnaise
Maconnais
Beaujolais

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד