Alsace והיצרנים | |||||||||||||||||||||||||||||
Alsace הוא אחד האזורים הציוריים, המיוחדים והמרגשים ביותר המייצר יינות לבנים מהטובים ביותר בצרפת ובעולם כולו. האזור מוגן מגשמים על ידי הרי הווז' ולכן כמות המשקעים מועטה באופן יחסי לקו הרוחב. הענבים נהנים מהבשלה איטית וארוכה המקנה ליינות ארומות מורכבות ואלגנטיות. הגיאולוגיה של Alsace היא מוזאיקה אמיתית יוצאת דופן של אדמות גרניט, אבן גיר, צפחה מפוררת, חימר, סיד ואדמות משקעים חוליות. מגוון האדמות האלזסי הוא ייחודי בצרפת ולכן אין זה פלא שב Alsace כחמישים חלקות המסווגות כגראן קרו. מגוון כזה של אדמות המכסה כ- 15,000 הקטרים של כרמים מסייע להביא לידי ביטוי את המאפיינים המייחדים כל זן ענבים. האופי של כל טרואר מקנה לכל יין את האישיות, המורכבות והחותם הייחודי לו. אלה יינות אקלים קר הנעשים בכישרון רב ובמגוון רחב של סגנונות בעלי עזות ארומאטית סגנונית. בין זני הענבים המזוהים עם Alsace: ריזלינג, גוורצטראמינר, משפחת הפינו בלאן, פינו גרי, אוקסרואה ומוסקאט. הזן האדום היחידי באזור הוא פינו נואר. יינות Alsace מלווים באופן מושלם את מטבח האזור הנחשב לאחד העשירים של צרפת: בשרים לבנים מעודנים, מנות דג, שוקרוט, קיש לורן ואחרים, פטה וטרין למיניהם וגבינות מקומיות (למשל, מונסטר). אופיים הריחני של היינות ישתלב נהדר עם המטבח האסייתי המתובל, ירכך את החריפות ואף יביא לידי ביטוי טונים מעודנים של צ'אטני הודי. רבים מיינות Alsace מסבים הנאה צרופה אף ללא לווי של אוכל.
| |||||||||||||||||||||||||||||
|