חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • ראדיקון
  • ראדיקון1
  • רדיקון

Radikon

 

This sublime, poised white is a great introduction to the wines of the gifted Stanko Radikon
Robert Parker

 

רקע
סטאנקו ראדיקון מקיים פילוסופיה פשוטה: לייצר יין טבעי לגמרי.

כמובן שבעולם שלנו יש צורך גם ביציבות של היין בבקבוק, מה שהופך את המטרה של ראדיקון למורכב באורח כמעט פרדוקסלי.

יינותיו מעירים את כל החושים ומכים בנו ראשית בצבע עמוק באופן בלתי רגיל ליינות לבנים ובאף ובחיך הם מתבטאים באופן שקשה לנסח במילים.

יינות ללא פשרות הטומנים בתוכם קשר עמוק אל העבר, עליו הם מספרים כאן ועכשיו.

 

         

 

בכרם

הפרקטיקות כוללות נטיעה בצפיפות גבוהה ויבול נמוך מאד לכל גפן.

הריבולה הוא הזן היחידי שניטע בידי סבו של ראדיקון, ואף על פי שהוריו הרחיבו את הכרמים בנוטעם מרלו, פריולאנו ופינו גריג׳יו, ראדיקון עדיין מאמין באופן ראשוני שהריבולה הוא הזן שמיטיב לבטא את גבעות קוליו והוא מייצר שם מאז 1980 את יינותיו על פני 12 ההקטרים, בעזרת רעיתו, סוזנה ובנו סאשא.

 

ביקב
בפריולי קיימות שתי אסכולות עיקריות המגדירות את עשיית היין:
מריו שיופטו המנוח נחשב לחלוצה של האסכולה הראשונה, שדגלה ביינות זניים טהורים המעודדת תסיסה במיכלים מבוקרי טמפרטורה כדי לשמר תכונות פרי.
האסכולה השנייה, שחלוצה יושקו גראבנר, עודדה שימוש בחביות עץ אלון לתסיסה ולהתפתחות היין ואולם ישנה גם אסכולה שלישית ההולכת וצומחת, מובלת בידי יצרנים שמחפשים חלופות, יצרנים שלא מעוניינים לעקוב או להדהד את שיטותיו של איש, אלא מאמינים בתהליכים הטבעיים של ניסוי וטעייה שהם מקיימים.
יצרנים אלה מאופיינים בעצמאות וגישה אוונגרדית יותר מאשר בטכניקות מסוימות.
אחד החשובים בין אלה הוא ראדיקון.

המתודולוגיה שלו ראדיקלית בניסיון לבטא את מסורת הייצור הארוכה של פריולי, שהתקיימה עד שנות השלושים לערך.
הגישה שלו היא סלובנית במהותה - השרייה ארוכה, שימוש בחביות גדולות, בציר ידני ועיקרה ממה יש להמנע: קוטלים כימיים למיניהם, בקרת טמפרטורה ושימוש בסולפיטים.
החזרה למסורת נדמית אולי לעיתים כהרפתקאה רומנטית, אולם חשוב לזכור שהסיכונים שנלקחים, מחושבים ככל שיהיו, הינם גבוהים.
בבציר 1999 השתמש ראדיקון בכמויות מזעריות ומינימליות של סולפיט וב- 2002 ללא סולפיטאז׳ כלל.
יש לכך משמעויות לגבי יציבות היין, אך זהו מחיר שהוא גאה לשלם בעבור האותנטיות והפרובוקטיביות של היינות, הנעשים כפי שנעשו בתקופת סבו, אשר הקים את האחוזה.
מעבר לכך, תרומתו המעמיקה ביותר של ראדיקון כמחווה לעבר הוא דווקא מחקרו לגבי תנאי ההבשלה של ענבים.
בצד המודרני יותר, הוא ניהל מחקר שמטרתו למצוא את פקק השעם המתאים ביותר ליינותיו.
כך הבין שעליו לשנות הן את צורת הבקבוק והן את הנפח שלו (לליטר וחצי ליטר) וזאת במטרה להתאימו לצורת הפקק.
כלל היינות עוברים תהליך ויניפיקציה ללא התערבויות לפי הפרוטוקול.
השרייה מוארכת של שלושים יום במיכלי עץ סלובניים, ללא בקרת טמפרטורה ולאחר מכן התפתחות בחביות סלובוניות שלוש שנים לפני הביקבוק.
ליינות פרופיל מובחן ותוחלת חיים של כחמש עשרה שנים.
 

לאתר של Radikon 

 

              

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד