La Castellada | ||||
A small family-run winery in Oslavia, has been on a serious tear over the last few years
רקע ב-1956 ג׳יוזפה בנסה רכש חלקה קטנה בתת האזור קוליו, באוסלאביה, כדי לייצר מעט יין למכירה בפונדק שלו. בשנות השבעים המאוחרות בניו, ג׳יורג׳יו וניקולו, לקחו את המושכות. במהלך השנים האחרונות האחוזה צמחה מייצור של יין אדום אחד ויין לבן אחד למגוון של ביטויים זניים ייחודיים.
בכרם משפחת בנסה התקבלה ל״כת״ עם שחרור הביאנקו דלה קסטלאדה, ממסך של פינו גריג׳יו, שרדונה וסוביניון בלאן (בשנים מסוימות גם פריולאנו מצטרף), שהפך לאחת מאמות המידה של יינות פריולי בהיותו בלנד של זנים מקומיים עם בינלאומיים. בעוד שהם עודם מייצרים את הסוביניון והשרדונה, הרי שכמו יצרנים חשובים אחרים (ביניהם יוסקו גראבנר, שכנם), הם מבטאים את אמונם בריבולה ג׳אלה כחומר גלם מושלם לייצור יינות זניים.
ביקב לאחר מכן היינות ממשיכים להתפתח בבקבוק תקופות משמעותיות טרם שיווקם.
| ||||