חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • לה קסטלדה
  • לה קסטלדה1
  • קסטלדה

La Castellada

 

 A small family-run winery in Oslavia, has been on a serious tear over the last few years
Robert Parker

 

רקע

ב-1956 ג׳יוזפה בנסה רכש חלקה קטנה בתת האזור קוליו, באוסלאביה, כדי לייצר מעט יין למכירה בפונדק שלו.

בשנות השבעים המאוחרות בניו, ג׳יורג׳יו וניקולו, לקחו את המושכות.

במהלך השנים האחרונות האחוזה צמחה מייצור של יין אדום אחד ויין לבן אחד למגוון של ביטויים זניים ייחודיים. 

 

        

 

 

בכרם

משפחת בנסה התקבלה ל״כת״ עם שחרור הביאנקו דלה קסטלאדה, ממסך של פינו גריג׳יו, שרדונה וסוביניון בלאן (בשנים מסוימות גם פריולאנו מצטרף), שהפך לאחת מאמות המידה של יינות פריולי בהיותו בלנד של זנים מקומיים עם בינלאומיים. בעוד שהם עודם מייצרים את הסוביניון והשרדונה, הרי שכמו יצרנים חשובים אחרים (ביניהם יוסקו גראבנר, שכנם),

הם מבטאים את אמונם בריבולה ג׳אלה כחומר גלם מושלם לייצור יינות זניים.

 

ביקב
כל היינות מתפתחים בחביות עץ אלון, כאשר כל יין עובר ויניפיקציה בהתאם לזן, לחלקה ולבציר, במטרה להביא את תכונות הפרי המקוריות לידי ביטוי מדויק ככל האפשר.

לאחר מכן היינות ממשיכים להתפתח בבקבוק תקופות משמעותיות טרם שיווקם.

 

 

 


 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד