Bordeaux תת האזורים והיצרנים | |||||||||||||||||||||||||||||
בורדו הייתה ונותרה חלון הראווה של תעשיית היין הצרפתית. לא רק בגלל שהאזור הזה מייצר יותר מכל אזור ייצור אחר בצרפת וגם לא רק בגלל ה"שאטוז" המפורסמים מהדירוגים הידועים. לאזור השפעה תרבותית חובקת כל ואפילו אנשים שלא שתו יין מימיהם שמעו על השם ומכירים: "בורדו זה יין צרפתי". כדאי לזכור שהייצור הבורדולזי לא מסתכם רק ביצרנים המדורגים או בשמות הגדולים. זהו ייצור מגוון והפערים בין המחירים של אותם יצרנים ידועים לבין המחירים של שאר יצרני האזור הם עצומים. בעוד שחלק מהיינות משיגים מחירים סטרטוספריים, יצרנים אחרים צריכים להלחם על החלק שלהם. ההפרשים באיכויות היין הולכים ונסגרים, וצרכני יין חכמים מוצאים יינות מעולים מבלי לקרוע את הכיס.
האדמות בבורדו משלבות סחף, חצץ, גיר וחימר. במקומות רבים האדמה מישורית יחסית והאקלים קריר וגבולי עבור הזנים, כך שההבשלה מאוחרת ולעיתים קשה. כמות משקעים גדולה יחסית, בשל הקרבה לאוקיינוס האטלנטי, עלולה להשפיע אף היא על התוצאה בשנים מסוימות. בגדה השמאלית הקברנה סוביניון משחק תפקיד חשוב, בעיקר באזור מדוק, סנט-אסטף, סן-ז׳וליאן, פויאק ומארגו. דרומה לכיוון הגראב ופסאק-לאוניאן - מוצאים יותר ויותר שימוש במרלו. בגדה הימנית התבססות ברורה יותר על מרלו ועל קברנה פרנק - סנט-אמיליון ופומרול דוגמאות מפורסמות לכך ואולם גם שם הקברנה סוביניון נפוץ בהחלט מסביב. מהזנים השחורים מייצרים גם יינות רוזה שהולכים ותופסים תאוצה וגם בורדו קלרט, אפלסיון מחודש שמציע סוג של רוזה כהה יחסית, בעקבות הקלרט המסורתי הישן. היינות הלבנים, יבשים ומתוקים, מבוססים על הסמיון, הסוביניון בלאן ועל המוסקדל. במקומות הטובים ביותר, כמו סוטרן וברזק, עשוי להתפתח הרקב האציל בתקופת ההבשלה ובכך להביא ליינות הקינוח מורכבות וגוף שעשו את המוניטין של היינות האלה. יינות מבעבעים מיוצרים באזור אף הם, אך מתקדמים לאט בהשוואה לאזורים אחרים.
לקריאת כתבה של טים אטקין Master of wine על עשרת היקבים Most Underrated Bordeaux Chateau
| |||||||||||||||||||||||||||||
|