Loire Valley תת האזורים והיצרנים | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
עמק הלואר מפורסם בזכות יופיו הטבעי הטירות המדהימות והעיירות הציוריות אולם לא רק בזכותם. האזור ידוע ביינות יוצאי דופן באיכותם ובזני הענבים. הנהר הארוך בנהרות צרפת, האדמות המגוונות, הגיאולוגיה והאקלים אחראים לאיכות זו. יינות עמק הלואר יתגלו כמלאי קסם ומושלמים לכל ימות השנה בזכות ארומות הפרי והחומציות המרעננת,שכבות הטעם המרובות וגוף היין,
לאזור שני זני ענבים לבנים עיקריים: סוביניון בלאן ושנאן בלאן. ענב השנאן בלאן, פינו דה לה לואר בשמו המקומי, כה רבגוני בזכות טעמיו העדינים, המורכבים והמתוחכמים. תפוחים ירוקים, חבושים, קרם ברולה ופירות הדר הם ניחוחות טיפוסיים לזן זה. יינות המיוצרים מענב זה שובי לב בצעירותם וחיים חיי נצח. איכויותיו באיזון ובחיוניות. הענב שומר על חומציות גבוהה במיוחד גם כשמגיע לבשלות סוכרית גבוהה. לשנאן בלאן תנאים אופטימאליים להתפתחות באזור אנז'ו סומור וטורן שגיאוגרפית מקנה מדרונות צפחתיים יבשים המוגנים מהצפון למזרח. יינות הרוזה של עמק הלואר, ביניהם קברנה דאנז'ו, מרעננים, מלאי טעם. למרות שיינות עמק הלואר מתיישנים באופן מופלא למשך עשורים, רובם נגישים ומהנים כבר בצעירותם.
כרמי המרכז של עמק הלואר סונסר, פואי פומה ומנטו סאלון. כרמי מרכז הלואר הוא השם הניתן לקבוצה של אפלסיונים המוקמים בחלקו המזרחי של הנהר. בין הנודעים שבאפלסיונים נמצאים סונסר ופואי פומה. לצד הגדה השמאלית ניתן למצוא את סונסר, האפלסיון הגדול מבין השניים. האדמות מגוונות בהתאם לכפרים השונים, אולם באופן כללי הגיר והחימר שולטים. הטרואר משתנה מאד בתוך האפלסיון - מיקרו אקלים שונה בחלקות השונות. חלק מהן, למשל ה״מון דאמנה״, ראויות למעמד מיוחד. הסוביניון בלאן הוא הזן הדומיננטי באזור הזה. בסונסר מייצרים גם יינות אדומים ורוזה מפינו נואר, בעוד שבפואי הייצור הוא לבן בלבד.
הלאה מערבה מוצאים את האפלסיון מנטו סלון, שם מייצרים יין בין כפרים בני אותו השם וסביב הכפר מורוג. זהו טרואר איכותי לא פחות מזה של סונסר והחוקים לייצור דומים. זו אחת הסיבות, שהאפלסיון הזה הפך ללהיט בעשור האחרון. בפואי, על הגדה הימנית לפני סונסר, הייצור מתמקד ביין לבן בלבד. הסוביניון בלאן נקרא כאן פומה, מעושן בצרפתית. האפלסיון קטן מזה של סונסר (כ-1200 הקטר בסך הכל) והקרקעות בו פחות משופעות ויותר מגוונות - בין היתר ניתן למצוא כאן חלקות של סילקס, למשל. מבחינת האקלים, האזור קריר עם מזג אוויר חצי יבשתי. לנהר הלואר אפקט ממתן והיצרנים הטובים ביותר הם אלה שמצליחים להביא את הענבים להבשלה מלאה ואמיתית. זוהי לא משימה פשוטה כלל בתנאים גבוליים אלה וחלקות עם חשיפה טובה חשובות מאד - אבל כשזה עובד, התוצאה המתקבלת היא יינות מעודנים, עוצמתיים ארוכים.
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|