חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • סומור

Saumur והיצרנים

האזור הזה מוזכר תמיד בנשימה אחת עם אנז׳ו, תחת השם אנז׳ו-סומור.

למרות שרוב שטח הייצור מוקדש ליינות מבעבעים הרי שגדות נהר הלואר כאן עשירות באדמה חצצית ובחשיפה אופטימלית ולכן האפלסיון ידוע כאחד מהביטויים המצטיינים של הקברנה פרנק לאורך העמק ובעולם בכלל.
האקלים באזור קר, אולם ממותן מספיק על ידי הנהר וקרוב מספיק לאוקיאנוס כדי לשמור על דרגות חום מצטבר שיביאו להבשלה מלאה של הקברנה פרנק. לצורך כך דרושה גם עבודה פיקחית בכרם וניהול מושכל של מערכות ההובלה - שכן בתנאים הלא נכונים קל לקבל תוצאה דלילה, ירקרקה מדי ואולם בעשייה נכונה נחשף הזן הזה בביטוי האלגנטי ביותר.
עבור צרכן היין יינות טובים מהאזור משמשים לעיתים כמעין שילוב מנצח בין חלק מהעוצמות של הקברנה סוביניון, לאלגנטיות המתוחה של הפינו נואר.  

  

 

 

Domaine M&S Bouchet, Gaillard

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד