Abruzzo והיצרנים | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
איזור יין ייחודי הממוקם כ-80 ק"מ מזרחית לרומא ומשתרע בין הרי האפנינים לים האדריאטי. הקרקעות ב Abruzzo ברובן גיר וחימר ותכונות האדמות מאפשרות ריכוז פרי גבוה. דרך זו הובילה אותנו ישירות לאזור וליינותייהם של אמידיו פפה וולנטיני.
מונטפולצ'יאנו, הזן האדום העיקרי ב Abruzzo מאופיין לרוב בצבע כהה ועמוק ויכול להתבטא ביינות מלאים, רכים ודשנים. לעיתים סגנונות ייצור מסוימים מובילים לאופי יותר טאני ומוצק. יישון של מעל שנתיים בחביות יקנה לו מעמד של ריזרבה.
טרביאנו, הזן הלבן העיקרי ב Abruzzo מוכר גם בחלקים אחרים של איטליה. בצרפת שמו אוני בלאן (Ugni Blanc) והוא נפוץ בעיקר לייצור קוניאק וארמניאק. טרביאנו מתעלה לגדולה במקרים נדירים ויינותיהם של אמידיו פפה וולנטיני הם דוגמא אדירה לכך.
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|