Emidio Pepe | ||||||
The wines of Emidio Pepe represent one of the most singular expressions in winemaking today Antonio Galloni Robert Parker
רקע מה יש לדבר...למשפחת פפה אישיות בפני עצמה. באוקטובר של שנת 2011 נסענו 8 שעות ממילנו לכיוון דרום מזרח, לבקר את יקב אמידיו פפה באברוצו. נכון שניתן היה להגיע בזמן קצר בהרבה דרך רומא, אולם מכיוון שלא היו כרטיסים לרומא לא התבלבלנו ונסענו את כל הדרך, הלוך ושוב, דרך מילאנו. היה שווה כל רגע של טלטולים בנסיעה. נשארנו עם משפחת פפה שלושה ימים. זהו יקב משפחתי מ-1899. אמידיו פפה, בן 80 כיום, הוא אישיות בפני עצמה החי בעולם בו הזמן עצר מלכת. הוא מדבר מעט מאד ונותן ליינותיו לדבר במקומו והם מדברים ומדברים ומדברים... חובבי יין המחפשים יינות סופר מסורתיים הזקוקים לסבלנות וזמן התפתחות בכוס - שימו יד מיד על יינות אלה. "זהו יקב משפחתי וכל מה שחשוב באמת הוא בהיסטוריה שלנו, מושרש בנו ומועבר מדור לדור.
ארבעה דורות של המשפחה הוקדשו לעשיית Montepulciano d'Abruzzo ויינות Trebbiano היינות מגיעים מאזור Terano Nuovo באברוצו - לא רחוק מהגבול עם מארקה ולא רחוק מהים האדריאטי. האדמות עשירות במינרלים ואבן גיר, המקנים ליינות מינרליות וחומציות המאפשרת ליינות אלה התיישנות למשך עשרות שנים. "Bucking every trend and modern convention" Antonio Galoni
האדמה עשירה בסיד סיליקה וברזל. השימוש בשיטות טבעיות וביו-דינאמיות בלבד לטיפול בכרמים (15 הקטר) הביא לאיזון ואיכויות יוצאות דופן של הפרי. הבציר של האשכולות ידני, שוב ושוב יחזרו לכרם כדי לבצור רק את הפרי שהבשיל לחלוטין.
ביקב את המונטפולצ'יאנו מוחצים ידנית מבעד לרשת מיוחדת. היין מבוקבק ידנית (!) ללא סינון. אין SO2. בקבוקים אלה מועברים ליישון במרתף ואנו מציעות למכירה יינות מבצירים שונים. לפני שחרורם לשוק היינות עוברים דיקנטינג ידני מבקבוק לבקבוק. יינות אלה הם גדולים ונועזים.
| ||||||