אפלסיון קטן אך מובחר בדרום מאקונה, 32 הקטר המוקדשים לשרדונה. פואי לושה רשמית קיבל הכרה ב-1940, למרות שגבולותיו הוכרו כבר קודם לכן ב-1922.
בגובה 200-250 מטרים על מדרונות במפנה מזרחי, הכרמים נהנים מסתיו שמשי וחמים. האדמות בצפון האפלסיון מורכבות מצפחה וחול המתחממות מאור השמש במהירות.
בדרום הכפר האדמה מורכבת מחימר וגיר ועשירה בברזל.
יינות האזור יבשים.
הטובים שביינות מאקון מיוצרים מ-20 הקטרים של כרמים סביב הכפר לושה.
מכאן ההבדלים ביינות הכפר - חלקם עשירים, משיים בעל מבנה רחב וחלקם יותר חדים ומינרלים. יינות פואי לושה הם לא יינות שרואים בכל מקום ולעיתים עשויים להיות מתויגים גם כ פואי וינזל. אין באזור כרמים המסווגות כ-Premier Cru ולכן הדרך להבין את האיכות עוברת דרך המוניטין של היצרנים והכרמים שלהם.