Saint Emilion והיצרנים | |||||||||||||||||||||||||||||
סנט אמיליון הוא אחד האפלסיונים הגדולים יותר בבורדו המזוהה עם הגדה הימנית של בורדו ומהווה את הספק הגדול ביותר בצרפת ליינות אדומים מאיכות גבוהה. לתשע עיירות ניתנה הזכות לשאת את שם האפלסיון. נכון להיום בסנט אמיליון 822 מגדלים, מתוכם רק 15 זכו לדירוג פרימייר גראן קרו קלאסה. שתי אחוזות בלבד קיבלו את דירוג A המיוחד ורק 46 זכו לדירוג גראנד קרו קלאסה. בכל עשר שנים נערכת הערכה מחודשת של כל אותם 61 קרוז, דבר המאלץ את האחוזות להשקיע מאמצים ניכרים על מנת לשמר ולשפר את האיכות ולהמשיך ולשמר את הדירוג. מטרת הקלסיפיקציה הזו של סנט אמיליון הינה לקרב את יינות האפלסיון ככל שניתן למושלמות.
היינות המיוצרים באזור מבוססים לרוב על מרלו (55%-60%) קברנה פרנק (30%-35%) וקברנה סוביניון. היבול מוגבל ל-40 הקטוליטר להקטר והאחוזות מחויבות בשתי בדיקות רשמיות – אחת מהן לאחר שנה של יישון בחביות. כרמי סנט אמיליון ממוקמות בחלק הצפון מזרחי של הז'ירון, על הגבעות המשקיפות על עמק הדורדון. לאפלסיון מיקרו-אקלים יוצא דופן ואדמות ייחודיות, המורכבות ממישורים של אבן גיר, גבעות חימר וטראסות של חצץ, חול, צפחה וצורן.
| |||||||||||||||||||||||||||||
|