Chablis והיצרנים | |||||||||||||||||||||||||||||
לשבלי זהו טרואר מיוחד ויינות מקסימים. מנותק מעט גיאוגרפית, בקצה הצפוני של חבל בורגונדי, צפונית לקוט דה ד'אור, בין דיז'ון לפריז ממוקם איזור שבלי. מס' סיווגים קיימים כאן: פטי שבלי, שבלי, וכמו בבורגון - כרמי פרמייה וגראן קרו. לשבלי הכרמים הצפוניות ביותר של בורגון, המאגדות 100 הקטר של 7 חלקות גראן קרו, 760 הקטר של 79 חלקות פרמייה קרו, כאשר רוב יינות הפרימייר מבוקבקים תחת שמות 17 החלקות העיקריות. בנוסף, לאזור כ-3,020 הקטר של יינות שבלי, וכ-660 הקטר של פטיט שבלי. בשבלי המלך הוא השרדונה וזאת בזכות ייחודיות הטרואר המקנה לו אופי מעושן, פלינטיות וטעמים מינראליים אבניים, כשחלק מהיינות יותר פרחוניים או תפוחיים, לימוניים או אפרסקיים, אולם כולם נושאים עימם אספקט מינראלי מובהק, עומק נפלא, מורכבות דבשית, קלויה מעושנת ואגוזית. בעזרת הטרואר הקר השרדונה מציג איכות וסגנון שאף אזור אחר בעולם לא מסוגל לייצר. הטובים שביינות שבלי יהיו יבשים אך לא מחוספסים, עשירים אך לא כבדים מדי ובעלי חומציות פריכה הנובעת מהאקלים הצפוני, מאדמות הגיר והסיד ומשיירי המאובנים והחימר, בריכוזים שונים, הייחודיים כל כך לאזור. השילוב של פרי בשל והניואנסים המינראליים הם ההופכים את יינות שבלי למבוקשים כל כך בעולם.
| |||||||||||||||||||||||||||||
|