איזור קטן – יינות גדולים. הריינגאו מציע את המודל המסורתי של ריזלינג גרמני. זהו אחד מאזורי היין החשובים והיוקרתיים בעולם. קיימות עדויות לגידול ריזלינג כבר ב- 1435 אשר תרמו לעולם מספר יינות אגדתיים, כמו גם מחירים מרקיעי שחקים במכירות פומביות.
בריינגאו 3100 הקטר של כרמים שמתוכם 80% שתולים בריזלינג. תנאי מזג האויר הייחודים, המדרונות התלולים המוגנים ע"י שרשרת הרי ה-Tannus ואדמות הצפחה מספקים את המאפיינים האידיאלים ליינות ריזלינג אציליים.
מעל 90% מהכרמי הריינגאו ממוקמים בגדה הימנית של הריין. רוב הכרמים בעלי חשיפה דרומית, אולם ניתן לחלק את הריינגאו לשלושה חלקים - הוכהיים נפרדת במעט משאר הריינגאו מאחר שהיא ממוקמת על נהר המיין ולא על נהר הריין. מעט רחוק מהנקודה בה שני הנהרות מתחברים הגדה הימנית של המיין יוצרת מתלול הפונה דרומה וללא צל, עם אדמות עמוקות וחמות. שכבות של חול ו- loam מכסות את שכבות השיש המעורבות בחצץ וגיר, לכן היינות הטובים ביותר מהוכהיים יהיו עשירים ועוצמתיים, טהורים, מישיים ואלגנטיים, בעלי עמוד שידרה מינרלי, מליחות ויכולת יישון אדירה. לאזור המרכזי של הריינגאו תכולת loam עם חצץ, אבנים וצפחות שונות. זהו האזור עם האחוזות הידועות ביותר. ככל שהכרמים רחוקים יותר מהנהר וגבוהים יותר - כך האדמות אבניות יותר והיינות מעניינים ומורכבים יותר. יחד עם זאת קיימות חלקות יוצאות דופן כמו ארבאכר מרקוברון של פון-סימרן וסנט ניקולאוס של פטר יקוב קון אשר
למרות קירבתן לנהר נחשבות בין הכרמים החשובים ביותר בריינגאו. רחוק מהריין, מגוון סוגי אדמות אדיר- לס, חימר ו- loam קוורציט וצפחה שמקורם בהרי הטאנוס ובמערב הצפחה שולטת באחוזים ניכרים. החלק השלישי של הריינגאו מורכב מציפחה המקנה לריזלינג אופי שונה, שוב.
למרות ההומוגניות היחסית של הריינגאו מגוון האדמות רחב וקיימים הבדלים משמעותיים בין הכרמים, הגבעות והאדמות. מחימר, דרך קוורץ וציפחות שונות - כל אלה תורמים לאיכות היין. האדמות משתנות ומכילות ריכוזים שונים של שיש, חמרה וגיר, חול וחימר, ציפחה, קוורץ ולס. ככל שהחלקה תלולה יותר האדמות הופכות קלות יותר. ככל שהחלקה קרובה יותר לנהר - האדמות כבדות יותר. חלקות כמו ברג רוטלנד, ברג רוזנק וברג שלוסברג (של גאורג ברוייר ולייץ) עוצרות נשימה בתלילותן. האדמות רזות ומשלבות בעיקר צפחה, קוורץ ולס.
על אף שהריינגאו שוכן על קו רוחב 50 האקלים הוא ים תיכוני עם ממוצע של כ- 1600 שעות שמש וכ- 600 מילימטר משקעים בשנה. כל זאת בזכות השפעת הנהר הממתנת, שבאזור זה רוחבו קילומטר. מדהים לראות שאפילו שקדים, לימונים ואפילו תאנים מצליחים להבשיל שם באופן אופטימלי. תנאי מזג האויר הייחודים, המדרונות התלולים המוגנים ע"י שרשרת הרי ה-Tannus ואדמות הצפחה מספקים את המאפיינים האידיאלים ליינות ריזלינג אציליים. הנהר משחק כאן תפקיד מפתח בהבשלת הענבים: ממתן את האקלים ומסייע להתפתחות אופטימאלית, שכן לולא הנהר לא ניתן היה לגדל ענבים בקו רוחב צפוני כל-כך. הטמפרטורות בקיץ גבוהות עד כדי 40 מעלות וזרמי האוויר החמים תורמים לענבים קטנים, מרוכזי טעם ואיכות. שעות השמש עוזרות להבשלת הריזלינג המאוחרת להגיע לבשלות מושלמת, איטית ולשמר רמות חומציות גבוהות וטעמים חזקים.
יינות הריינגאו זקוקים לזמן התפתחות בבקבוק ויכולים להתיישן לאורך שנים. סגנון היינות עשיר ומרוכז יותר משאר האזורים, לעיתים עם פירותיות מתובלת הבאה לידי ביטוי בארומות. אלה יינות עוצמתיים ומרוכזים, נדיבים, בעלי מבנה יציב המוצפים בטעמי פרי, תבלינים ודבש.
|