Peter Jakob Kuhn | ||||||
Peter Jakob Kuhn rose into the small elite group of top producers in the Rheingau
רקע שלושת ילדיהם כבר עובדים לצידם. התובנה העמוקה המנחה את המשפחה לאורך הדורות היא ש״קיימות״ ואיכות קשורים יחדיו, בלתי נפרדים. על הבסיס הזה היקב קיבל ב- 2004 סרטיפיקציה ביודינמית. מעטים מיצרני הריינגאו זכו לפריצה מטאורית ולהצלחה כמו זו של פטר יקוב קון, היינן הביישן שהפך את האחוזה לאחת הטובות בריינגאו.
בכרם הפוקוס הוא על ה Ecosystem של הכרמים והחיוניות של האדמות. בכרמים שתולים 30 מינים שונים של עשבים, בכל שורה שניה של גפנים. בנוסף - 60 עצי פירות ואגוזים סביב הגפנים, בכדי להעשיר את המגוון Biodiversity. מעבר לסטנדרטים הביו דינמיים - על הקטר אדמה שתולים 10000 גפנים. המטרה העיקרית בעבודה בכרמים היא לחזק את הגפן ולתת לה את האפשרות להגן על עצמה מול לחץ המזיקים למיניהם. הפרקטיקות המוכרות מיושמות במלואן והאיכות ניכרת בכוס. הבציר ידני, כשהענבים נבחרים עוד בכרם.
החלקות Oestriche Lenchen
ביקב חלק מהכרמים הם למעשה Erste Gewächs אבל בקון צנועים מכדי לציין זאת על הבקבוקים.
הגישה היא טבעית, במינימום התערבות הכרחי. ביקב נעשה שימוש במגוון רב יחסית של כלים להתפתחות היין ולחשיפת הטרואר שהוא בא ממנו: מחביות מסורתיות של 600 ליטר, דרך מיכלי נירוסטה ועד שימוש באמפורות, שם המגע עם הקליפות נמשך כתשעה חודשים ומיושן למשך שנתיים נוספות. התסיסה ספונטאנית. היינות שבאו במגע עם חביות אלון גרמני גדולות עוברים תסיסה מלולקטית. אלה שתססו בנירוסטה אינם עוברים מלולקטית. כמעט ואין שימוש בסולפר והביקבוק מאוחר מאד. יינות קון מאופיינים בבשלות ועושר יוצאי דופן ויכולת יישון לנצח. 80% מיינותיו של קון יבשים והחל מבציר 2007 יינותיו מבוקבקים תחת אישור אורגני וביו-דינאמי.
| ||||||