חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • קון
  • קון1
  • קון

Peter Jakob Kuhn

 

 

Peter Jakob Kuhn rose into the small elite group of top producers in the Rheingau
Gault Millau

 

רקע
האחוזה נוסדה בתחילת המאה ה-17 ונותרה עד היום עסק משפחתי וכיום מנוהלת ע"י הדור ה-11, פטר יקוב ואנג׳לה קון.

שלושת ילדיהם כבר עובדים לצידם.

התובנה העמוקה המנחה את המשפחה לאורך הדורות היא ש״קיימות״ ואיכות קשורים יחדיו, בלתי נפרדים.

על הבסיס הזה היקב קיבל ב- 2004 סרטיפיקציה ביודינמית.

מעטים מיצרני הריינגאו זכו לפריצה מטאורית ולהצלחה כמו זו של פטר יקוב קון, היינן הביישן שהפך את האחוזה לאחת הטובות בריינגאו.
קון מייצר יינות ריינגאו מופתיים ומופלאים המאופיינים בפרי מלא וחומציות הרמונית אשר מקורם באדמות חימר, צפחה, חצץ, קוורץ, חרסית, לס וחול.

 

           

 

בכרם

הפוקוס הוא על ה Ecosystem של הכרמים והחיוניות של האדמות.

בכרמים שתולים 30 מינים שונים של עשבים, בכל שורה שניה של גפנים. בנוסף - 60 עצי פירות ואגוזים סביב הגפנים, בכדי להעשיר את המגוון Biodiversity.

מעבר לסטנדרטים הביו דינמיים - על הקטר אדמה שתולים 10000 גפנים.

המטרה העיקרית בעבודה בכרמים היא לחזק את הגפן ולתת לה את האפשרות להגן על עצמה מול לחץ המזיקים למיניהם. הפרקטיקות המוכרות מיושמות במלואן והאיכות ניכרת בכוס.

הבציר ידני, כשהענבים נבחרים עוד בכרם.

 

החלקות 

Oestriche Lenchen 
חלקה זו מייצרת יינות המשלבים את העושר של הריינגאו עם האלגנטיות של המוזל.
ריזלינג קבינט מהטובים ביותר בגרמניה לרמתו, עם פרי מוגדר בהיר וחומציות תומכת מופלאה.
החלקה מפיקה יינות נפלאים מתקתקים, לעיתים עם מאפייני בוטריטיס הנוצר בזכות ערפילי הבוקר בקרבת הנהר.
יינות אלה נחשבים לשופעים ביותר בריינגאו.
יינות שפטלזה יכילו פרי מתוק מושלם ואיזון מדויק והאאוסלזה יהיה תמיד טהור, מאוזן, מרוכז ומורכב.


Oestriche Doosberg
חלקה מקורית ייחודית זו הממוקמת על הרכס המשקיף לנהר פונה לדרום ולמערב וחשופה לשמש ביום ולפנות ערב.
יתרונה בתנועה חופשית של אויר, דבר המאפשר ענבים בריאים במיוחד.
בשנים יבשות חלקה זו מייצרת יינות בעלי מבנה מצוין וזאת בזכות יכולת האדמות לשמור על המים.
החלקה מספקת יינות יבשים נפלאים, מורכבים ומינראליים. היינות ראויים ליישון.

 

 

ביקב  

חלק מהכרמים הם למעשה Erste Gewächs אבל בקון צנועים מכדי לציין זאת על הבקבוקים.
אלה יינות עמוקים ומאוזנים, בעלי יושר ענק, המשוחק על ידי פרי מושלם, חומצה ומינרלים.

הגישה היא טבעית, במינימום התערבות הכרחי.

ביקב נעשה שימוש במגוון רב יחסית של כלים להתפתחות היין ולחשיפת הטרואר שהוא בא ממנו: מחביות מסורתיות של 600 ליטר, דרך מיכלי נירוסטה ועד שימוש באמפורות, שם המגע עם הקליפות נמשך כתשעה חודשים ומיושן למשך שנתיים נוספות.
בד"כ הסחיטה באשכולות שלמים. בחלק מהיינות מקיימים מגע מסוים של הקליפות עם התירוש, עד 24 שעות, תלוי באופי הבציר.

התסיסה ספונטאנית. היינות שבאו במגע עם חביות אלון גרמני גדולות עוברים תסיסה מלולקטית. אלה שתססו בנירוסטה אינם עוברים מלולקטית.
היינות מפתחים מירקם קסום ומורכבות מטורפת הנוצרת ממגע ממושך במיוחד של היין בחביות עם שיירי השמרים המתות, תסיסה מלולאקטית וסינון מינימאלי במיוחד.

כמעט ואין שימוש בסולפר והביקבוק מאוחר מאד.

יינות קון מאופיינים בבשלות ועושר יוצאי דופן ויכולת יישון לנצח.

80% מיינותיו של קון יבשים והחל מבציר 2007 יינותיו מבוקבקים תחת אישור אורגני וביו-דינאמי.
יינות שמקורם בחלקות Oestriche יהיו בין השופעים ביותר בריינגאו. חלקות אלה נכללות בין הטובות ביותר בריינגאו. 

 

לאתר של Peter Jakob Kuhn 

 

             

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד