Robert Weil | ||||||
Successful effort to promote richness of texture Robert Parker
רקע היקב הוקם ב-1875 על ידי ד״ר רוברט וייל, פרופסור לגרמנית בסורבון בפריז, שנאלץ לחזור לריינגאו על רקע מלחמת צרפת-פרוסיה. הוא קנה את האחוזה מאיש אצולה אנגלי והחל לייצר יין עם חזון מעמיק לעתיד. היקב מנוהל היום על ידי הדור הרביעי, בהובלתו של וילהלם וייל. באחוזת רוברט וייל מעבדים 75 הקטר של כרמים, השתולים רובם ככולם בריזלינג. אצילות הפרי מתבטאת תחת ידיו של וילהלם וייל כהמשך ישיר למסורת אבותיו: מחויבות לאיכות. למרות שהריינגאו הוא מאזורי הייצור הקטנים בגרמניה (3,100 הקטר), הרי שהכרמים שתולים על פני קרקעות מגוונות מאד גיאולוגית.
בכרם לאחוזת וייל, הממוקמת בכפר קידריך חלקות ידועות בחלקים הגבוהים: קידריכר קלוסטרברג, קידריכר טורמברג וקידריכר גראפנברג - שלוש חלקות עם מפנה דרומי מערבי ומיקרו אקלים מושלם. בקרקעות אלה הגפנים מסוגלות להעמיק שורשים בעוד שהקרקע מחזיקה מספיק מים כדי להזין אותן בתקופות החשובות. השיפוע, החשיפה ותכונות שימור החום של הקרקע הופכות את החלקות האלה למשובחות במיוחד ומאפשרות לאשכולות הענבים ״האנג-טיים״ משמעותי, עד לבציר בנובמבר (!) בבשלות מוחלטת. כל אלה הקנו ליינות האלה את המוניטין של איזון מופתי בין חמיצות ומינרליות מצד אחד, בשלות פרי, אורך ומורכבות מצד שני. מעורב בה גם עפר של אדמת לס. מגוון האדמות מעניק ליינות אופי שונה, בהתאם לחלקה: קלוסטרברג מלא-גוף, אפילו ״בארוקי״ מעט באופיו. טורמברג עדין ומבטא עושר מינראלי. גראפנברג פירותי-מינראלי עם סיומת ארוכה. יינות רוברט ווייל יגיעו לישראל בקרוב.
ביקב אותם סטנדרטים גבוהים משמשים גם בעקב. תסיסה מבוקרת, תוך מעקב קפדני על טמפרטורה, נמשכת 6-12 שבועות. ערבוב השמרים (בטונאז') מתרחש בחביות מסורתיות ( חבית 1,200 ליטר, 2,400 ליטר וחביות 4,800 ליטר ).
| ||||||