חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • רוברט וייל
  • רוברט וייל1
  • רוברט ווייל

Robert Weil

 

Successful effort to promote richness of texture

Robert Parker

 

רקע

היקב הוקם ב-1875 על ידי ד״ר רוברט וייל, פרופסור לגרמנית בסורבון בפריז, שנאלץ לחזור לריינגאו על רקע מלחמת צרפת-פרוסיה.

הוא קנה את האחוזה מאיש אצולה אנגלי והחל לייצר יין עם חזון מעמיק לעתיד.

היקב מנוהל היום על ידי הדור הרביעי, בהובלתו של וילהלם וייל.
הריינגאו הוא אזור ייחודי על הריין, שבו תבנית הנוף עוצבה בידי האדם במשך אלפי שנים וכעת היא והוא אחד הם.

באחוזת רוברט וייל מעבדים 75 הקטר של כרמים, השתולים רובם ככולם בריזלינג.

אצילות הפרי מתבטאת תחת ידיו של וילהלם וייל כהמשך ישיר למסורת אבותיו: מחויבות לאיכות.

למרות שהריינגאו הוא מאזורי הייצור הקטנים בגרמניה (3,100 הקטר), הרי שהכרמים שתולים על פני קרקעות מגוונות מאד גיאולוגית.

 

          

 

בכרם

לאחוזת וייל, הממוקמת בכפר קידריך חלקות ידועות בחלקים הגבוהים: קידריכר קלוסטרברג, קידריכר טורמברג וקידריכר גראפנברג - שלוש חלקות עם מפנה דרומי מערבי ומיקרו אקלים מושלם.

בקרקעות אלה הגפנים מסוגלות להעמיק שורשים בעוד שהקרקע מחזיקה מספיק מים כדי להזין אותן בתקופות החשובות. השיפוע, החשיפה ותכונות שימור החום של הקרקע הופכות את החלקות האלה למשובחות במיוחד ומאפשרות לאשכולות הענבים ״האנג-טיים״ משמעותי, עד לבציר בנובמבר (!) בבשלות מוחלטת.

כל אלה הקנו ליינות האלה את המוניטין של איזון מופתי בין חמיצות ומינרליות מצד אחד, בשלות פרי, אורך ומורכבות מצד שני.
הקרקע מכילה אבנים וגרגירים מהתקופה הדבוניאנית (צפחה צבעונית) והפרה-דבוניאנית (סלעים קשים) במפנה דרומי.

מעורב בה גם עפר של אדמת לס.

מגוון האדמות מעניק ליינות אופי שונה, בהתאם לחלקה: קלוסטרברג מלא-גוף, אפילו ״בארוקי״ מעט באופיו.

טורמברג עדין ומבטא עושר מינראלי.

גראפנברג פירותי-מינראלי עם סיומת ארוכה.

יינות רוברט ווייל יגיעו לישראל בקרוב.

 

ביקב

אותם סטנדרטים גבוהים משמשים גם בעקב.
הידע הטכני המודרני ביותר בשילוב עם שיטות מוכחות של עשיית יין מסורתי לשמר ולממש באופן מלא  את הפוטנציאל של מה שמספק טבע.

תסיסה מבוקרת, תוך מעקב קפדני על טמפרטורה, נמשכת 6-12 שבועות.
תסיסה ספונטנית עם שמרים טבעיים משמשת לייצור יינות של אותנטיות רבה וחדה יותר ופרופיל המשקפים את מוצאם.

ערבוב השמרים (בטונאז') מתרחש בחביות מסורתיות ( חבית 1,200 ליטר, 2,400 ליטר וחביות 4,800 ליטר ).
השימוש במכלי נירוסטה או חביות מסורתיות הוא לא שאלה של איכות, אלא של סגנון יין ונבחר בהתאם.
כל היינות יבשים מותססים ומיושנים בחביות לצורך microoxidation המספק יינות עם מורכבות מבנית גבוהה יותר.

 

 

לאתר של Robert Weil 

 

              

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד