Muller – Catoir | |||||
I am certain this is again the best estate in the pfalz רקע אחת האחוזות המרשימות ביותר בפפאלץ ובגרמניה כולה. ללא אחוזת מולר קטואר קשה היה לחשוב על הפפאלץ כאזור גידול היין הדינאמי ביותר בגרמניה. האחוזה הביאה למושלמות סגנון דרמטי חדש של יין ממגוון זני ענבים, דבר שהקנה לה מעמד בלתי מעורער. במשך שנים רבות, מ-1962 ועד 2001, היה הנס גונטר שוורץ היינן הידוע של אחוזה זו. שוורץ נחשב ליינן אגדי והשפיע על דור שלם של ייננים הנחשבים כיום לטובים שביצרני האזור. בתקופה בה רוב האונולוגיה הגרמנית פעלה לצמצום סיכונים על ידי ניקיונות של המשקעים טען שוורץ שיש להניח ליין. הייצור בפאלץ בתקופות האלה היה רצוף ביינות חסרי חיים, מתוקים. שוורץ היה אחד החלוצים להבין שיין טוב נעשה בכרם, שצריך להתערב במינימום ההכרחי. בכך הפך להשראה לדורות שלמים של ייננים צעירים. כיום הסטנדרטים האלה נשמרים היטב על ידי פיליפ דוד קטואר ומרטין פרנזן, היינן.
זהו אחד האזורים היבשים והחמים בגרמניה, שכן הוא מוגן על ידי רכס הרים זה, המשכו הטבעי של רכס הרי הווז' והפונקציה שהוא ממלא בהגנה על האזור מפני עננות עודפת הוא זהה. הכורמות אורגנית ומכבדת את הסביבה.
ביקב המורשת שהפכה את הריזלינג הזה לאחד מהיינות הלבנים הגדולים שהאדם מייצר היא המורשת של גונטר שוורץ. הוא היה הראשון שעבד בטכניקות אורגניות, צמצם יבולים, בצר מאוחר והענבים הגיעו ליקב בטמפרטורה קרה. סחיטה ואז תסיסה טבעית ללא הוספת תרביות שמרים. היינות מותססים עד יבש ואז... כלום - עד הביקבוק. אפס התערבות, מקסימום תוצאה. כל יינות מולר קטואר, יבשים או מתוקים, מפגינים אישיות חזקה. הריזלינגים מבריקים. זהו עושר המאוזן על ידי חומציות חיונית וארומאטיות אדירה. יין השויירבה תמיד משכנע להתאהב בו מחדש ויין הריסלנר מפתח אישיות מרשימה ואינדיבידואלית. היינות משלבים עוצמה של טעמי פרי חזקים עם אקזוטיות. נקיים, בעלי שכבות עומק רבות, גוף מלא ונמרצות, עשירים ובעלי מבנה חומצי טהור ומרשים. אלה יינות אלגנטיים ומבטאים בברור את הטרואר והיינן.
| |||||