חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • קונדריו
  • קונדרייה
  • קונדרייה

Condrieu והיצרנים

מיד דרומית לקוט רוטי ממוקמים כרמי קונדרייה.

הגפנים שתולות על אדמות גרניט ואבן חול, המתלולים פחות דרמטיים מאלה של קוט רוטי ולכן מתאימים יותר לזן הויונייה המבושם והארומטי.

זהו זן קשה לגידול, אך המצטיינים שביצרנים מצליחים לייצר יינות נפלאים, מרוכזים מלאי קסם ובעלי מבנה מרשים. מספר הולך וגובר של יינות מותסס בחביות עץ על שיירי השמרים.

רבים מיוצרים כיינות בציר מאוחר ואחדים אף נגועים בבוטריטיס.

הטובים ביותר מבין אלו עוצרי נשימה ממש: מבושמים, עם טעמי מישמש מיובש ואפרסק ומירקם שמנוני על פני בסיס יבש ואדמתי.

את רוב יינות הויונייה כדאי לשתות בארבע השנים הראשונות.

 

 

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד