Condrieu והיצרנים | |
מיד דרומית לקוט רוטי ממוקמים כרמי קונדרייה. הגפנים שתולות על אדמות גרניט ואבן חול, המתלולים פחות דרמטיים מאלה של קוט רוטי ולכן מתאימים יותר לזן הויונייה המבושם והארומטי. זהו זן קשה לגידול, אך המצטיינים שביצרנים מצליחים לייצר יינות נפלאים, מרוכזים מלאי קסם ובעלי מבנה מרשים. מספר הולך וגובר של יינות מותסס בחביות עץ על שיירי השמרים. רבים מיוצרים כיינות בציר מאוחר ואחדים אף נגועים בבוטריטיס. הטובים ביותר מבין אלו עוצרי נשימה ממש: מבושמים, עם טעמי מישמש מיובש ואפרסק ומירקם שמנוני על פני בסיס יבש ואדמתי. את רוב יינות הויונייה כדאי לשתות בארבע השנים הראשונות.
| |