Cru Beaujolais והיצרנים | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
החלק הצפוני, הוט בוז'ולה הוא האחראי ליינות האיכותיים יותר של האזור. כאן אדמת הגרניט נותנת את הטון ובעזרת האדמה החולית מנקזות, מחממות ומבשילות את ענב הגמה לכדי שלמות. טרואר שונה זה, בין הצפון לדרום, מסביר את ההבדלים בין הייצור של יינות ארומטיים בעלי מבנה מורכב בצפון, בניגוד לסגנון השתייה "הצעירה" והקלילה של הדרום. לכאן משתייכים 10 כפרים מהווים את הקרו בוז'ולה, דרגת האיכות הגבוהה ביותר באזור. הקרו הם אלה שאחראים למוניטין המדהים של האזור וכאן מרוכזים מיטב היצרנים. ג'יאקונדה מייבאת משלוש הכפרים: Morgon, Moulin a Vent ו- Regnie. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|