יחד עם וון רומנה, ז'ברה שמברטה מהווה את עלית יינות בורגון האדומים. הם אך ורק אדומים ועשויים מענבי פינו נואר.
זהו אחד הכפרים המפורסמים בתת האזור קוט דה נואי ובבורגון כולה.
לצד וון-רומנה זהו הטרואר החשוב והנעלה ביותר של יינות קוט דה נואי וביתם של כמה מהיינות האדומים היוקרתיים ביותר בעולם.
הכפר נקרא במקור רק ז'ברה, אבל בשנת 1847 מועצת הקהילה הוסיפה את שמו של הכרם המקומי היוקרתי ביותר, לה Chambertin. הכרמים מחולקים בצורה מסודרת למדי לשלושה חלקים. אלה מוכתבים בעיקר על ידי שינויים בטרואר והסיווגים המתאימים לקרקע שניתנו על ידי ה- INAO. הטרואר מאופיין באקלים יבשתי וקרקעות מורכבות מחמרה מעל marlstone ותת שכבות של אבן גיר. אפלסיון זה אחראי על ייצור של יותר משני מליון בקבוקים בכל שנה. גודלו כ-410 הקטר ומכיל בתוכו 26 פרמייה קרו ו-9 כרמי גראן קרו, שניים נישאים באיכותם מעל כולם - שמברטה וקלו דה בז. אלה מבטאים טרואר ייחודי הבא לידי ביטוי ביינות עוצמתיים, עשירים, מרוכזים, מלאי חיים ומורכבות יוצאת דופן, עם פוטנציאל יישון אדיר. הגראן קרו נמצאים מדרום לכפר, במדרונות הקוט ד'אור. רוב כרמי הפרימייר קרו נמצאים באתרים הגבוהים ביותר במערב בגבהים של 250-350 מטר.
לאדמות הכפר אחוז גבוה של חימר וכרמיו הם מהעתיקים בבורגון כולה. מסיבות אלה ידוע הכפר ביינות הפינו נואר החזקים ביותר ובעלי פונטציאל היישון הגדול ביותר בבורגון. שריריים, בעלי עושר, בשלות, פירות שחורים, תבלינים ואינטנסיביות עמוקה, אלו מאפיינים את היינות שהם גם טאניים וזקוקים לזמן בבקבוק בשביל להפתח לגמרי ולגלות את סודם. עם הגיל הם מתרככים ומפתחים ארומות בוגרות של עור, אדמת יער וחיתיות. הטאנינים רכים והמרקם משי ומענג, בעלי גוף מלא ובשרניים אך בעלי רוח ונשמה.
יינות אלו נחשבים באזור בורגון כבעלי גוף מלא יותר ועוצמה של צבע וטעמים עשירים ועמוקים, שהקנו לו את התואר "המלך של בורגונדי' (המלכה היא Chambolle-Musigny הסמוכה). סימן ההיכר של יינות אלה הוא בעוצמה, אריכות הימים וייחודיות.
|