Emilia Romagna והיצרנים | |||||||||||||||||||||||||||||
האזור הזה, כפי שמעיד שמו, מורכב משני תתי אזור גדולים ונפרדים זה מזה בעלי שמות אלה. בירת האזור, שיושבת בין שני האזורים, היא בולוניה. ייצור היין באזור נחשב לאקסצנטרי ביותר מבין האזורים השכנים בצפון והוא ייחודי ושונה מאד מהם. לרוב הנטייה והקו המנחה בחלקים גדולים של הייצור היא רעננות הפרי. האזור מייצר כ-6.8 מיליון הקטוליטר מדי שנה (שטח כרמים של מעל 62 אלף הקטר), מתוכם שלושה רבעים יהיו יין אדום. לאזור DOCG אחד (אלבנה די רומאניה) ועוד 21 DOC נוספים. מעט מהייצור הוא תחת הגדרות אלה (כשביעית), והרבה ממנו הוא למברוסקו. גיאוגרפית, האזור גובל מצפון בנהר הפו, הים האדריאטי ממזרח, הרי האפנינים ועמק טרביה. אפשר לחלק את האזור לשלושה תתי אזורים גיאוגרפית: חלק הררי, חלק של גבעות, ומישור חקלאי. רוב הכרמים ממוקמים בגבעות, והאקלים שם הוא יבשתי. הזנים האדומים החשובים באזור הם הלמברוסקו, סנג׳יובזה די רומאניה, פונטאנה, מאלבו ג׳נטילה. הלבנים: אלבאנה, אליונצה, מונטו.
| |||||||||||||||||||||||||||||
|