Savennieres והיצרנים | |||||||||||||||||||||||||||||
אזור זה לעולם לא ייצר יינות אשר יהפכו למיין-סטרים של עולם היין, ותודה על כך. היינות היבשים, המתכתיים והעוצמתיים של סבנייה הם אולי הביטוי הטוב ביותר ליינות יבשים המיוצרים מזן זה. אלה יינות אסרטיביים, כמעט חצופים, מרוכזים וארוכי חיים, חומציים בצעירותם, מתרככים, מתעדנים וזוכים לדבשיות מעודנת תוך כדי התבגרות איטית. לאזור שני תת-אפלסיונים, עליהם מפורט בנפרד תחת היצרנים ניקולא ז'ולי ודומיין דה בומאר. המרוכזים והעוקצניים שביינות משתדכים נפלא עם דגים טריים ומעושנים ואף בשר עגל.
| |||||||||||||||||||||||||||||
|