Soave והיצרנים | |||||||||||||||||||||||||||||
היין האיטלקי הלבן הידוע ביותר בעולם מקורו ב Soave שבחבל וונטו, בצפון מזרח איטליה, בעיקר סביב העיר וורונה. האזור קיבל מעמד DOC ב-1968. זהו איזור של גבעות. אזור Soave נתפס בטעות מוחלטת כמייצר יינות פשוטים, אולם כשנעשה מענבים הגדלים על הגבעות הגבוהות ביבולים נמוכים מאד ועל ידי קומץ מגדלים אידאליסטים עקשניים, כגון רוברטו אנזלמי, הופך יין Soave לאחד מהיינות האיטלקיים הלבנים יוצאי הדופן באיכותם: רציניים, מורכבים ומעניינים, והנותנים תמורה מדהימה למחירם. הזן העיקרי המשמש ביין Soave הוא הגרגנגה. זהו זן בעל קליפה עבה ומאפיין אותו האיזון בין חומציות ומתיקות. מקור הארומות של הגרגנגה הן 50% בתוכן הענב ו-50% בקליפתו. במיטבו, יין Soave הוא יבש, פירותי, רענן, בעל צבע של קש, עם סגנון ואישיות, הרמוני, קטיפתי ומישיי, מרוכז, עוצמתי ופירותי. במקרה של יצרן טוב כרוברטו אנזלמי, ניתן ליישנו כשש עד עשר שנים.
| |||||||||||||||||||||||||||||
|