Roberto Anselmi | ||||
Easily reach the category of outstanding
רקע רוברטו אנזלמי נחשב ליצרן היינות הלבנים מספר אחד של איטליה. האחוזה ממוקמת במונטפורטה די אלפונה, עיירה קטנה וציורית בוונטו. לאחוזה 70 הקטר של כרמים הממוקמים על המדרונות הגבוהים ביותר של הגבעות שבין מונטפורטה וסואבה. 40% מהגפנים עוברות "בציר ירוק" לצמצום היבול, בעוד הצפיפות המקובלת באזור היא 1,200. "אלה שתי פילוסופיות חיים שונות", מסביר רוברטו בהתרגשות.
בכרם האדמות אבן גיר. היבולים אצל אנזלמי נמוכים מאד, כל גפן מניבה רק שלושה או ארבעה אשכולות, בעוד היבול המקובל באזור הוא 15 אשכולות לגפן. היינות המתקבלים הם פירותיים וארומאטיים מאד, בעלי גוף מוצק יותר ויכולת התיישנות מאשר כל יין אחר מהאזור.
ביקב אנזלמי מייצר יינות צלולים ונקיים מאוד בטעמיהם, מרשימים במיוחד ובסגנון ישיר. זן הגרגנגה הוא זן ענבים ארומאטי מאד, בעל חומציות טובה. לענב קליפה עבה והארומה מקורה הן בקליפה והן בתוכן הענב. הקלונים שבהם משתמשת אחוזת אנזלמי הם כאלה המייצרים יבול נמוך מאד ואיכות משובחת.
| ||||