חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • טש
  • טש1
  • טש

Tesch

 

Superb power and clarity
Jancis Robinson

 

רקע 
הדומיין המשפחתי, שממוקם בלאנגנלונזהיים שבנאהה, מחזיק כיום כ-19 הקטר כרמים, הרוב שתול בריזלינג.

המשפחה עושה יין מאז 1723 והיום מובלת ע״י ד״ר מרטין טש.

מרטין גילה את התשוקה שלו לחקר תהליכי התסיסה במהלך לימודי הביולוגיה והפך מאז לאחד המומחים הגדולים בתחום. ההבנה שלו את התחום והירידה לפרטים מאפשר לו לשלוט גם ברזי התסיסה המלו-לקטית, תהליך שמעודד על ידי יצרנים ספורים בלבד בייצור הריזלינג. 


בכרם 
השינויים שמרטין הכניס בניהול הכרמים אותם ירש מאביו, הלמוט, היו מרחיקי לכת.

הוא החזיר לטבע כרמים בחשיפה צפונית, וויתר על זנים שלא אהב כמו גוורצטרמינר ומולר טורגאו. במקום - החליט להתמקד בריזלינג (ומעט זנים נוספים, בכל זאת).

הוא עבר לטפל בכרמים באופן אורגני והגיוון הטבעי של הצמחיה שיפר את האיזון הטבעי של כרמיו.

היבולים שהוא מפיק מהגפן (גיל ממוצע של 35 שנה) הם עשרים עד שלושים הקטוליטר להקטר. בכל מובן זוהי כמות זעומה, אולם בהשוואה לייצור בגרמניה זוהי כמות כמעט מגוחכת.

הוא נמנע מלבצור יינות עם בוטריטיס והחליט להתמקד בייצור ריזלינג יבש.

הבציר ידני, ובשנים בהן התנאים נכונים הוא מייצר גם יין-קרח.

 

               

 

כרם Konigsschild

דרומית ללורר ברג, הקרקע כאן היא של חרסית עם לס ואדמות משקעים.

שורשי הגפנים מעמיקות כ-15 מטר בחיפוש אחר מי מעיינות, מה ששומר על הקרקע אוורירית יחסית ולא קומפקטית מדי.

היינות שמגיעים מכאן נוטים להיות ביישנים, עם פרופיל פרחוני מובהק.

החלקה הייתה בעבר בבעלות הארמון האימפריאלי באינגלהיים, מושב החורף של שארלמן ומכאן כנראה שמה.


כרם St. Remigiusberg

צמודה לקרטויזר, זוהי אחת החלקות הקטנות בנאהה.

האדמה בסן רמיגיסברג מורכבת מסלעים געשיים וחימר עשיר בברזל.

יבול נמוך ומרוכז, אלה יינות עם פרי דרמטי ושופע, מבנה עמוק ואלגנטי, מרקם משיי ומתח פנימי יוצא דופן.

הם נוטים לפתח ארומות של מנדרינה עם הזמן.

היסטורית חלקה זו הייתה בבעלות נזירים בנדיקטיניים מלאובנהיים.

 

ביקב
הגישה היא מינימום התערבות.

אין שימוש במיכלי עץ, רק ניסיון מתמיד להגן על טוהר הפרי.

מיכלי אינוקס קטנים, תסיסה טבעית המסתיימת מעצמה (לרוב עד יובש מלא) ובעיקר מרטין לא עושה דבר כדי למנוע תסיסה מלו-לקטית. אם היא מתרחשת לבד זה בסדר מבחינתו, למרות שלא תמיד התנאים מחייבים את קיומה.

כך או אחרת, הידע של מרטין בתהליכים השונים מאפשרים לו שליטה מרשימה בתוצאה.

כשעבר לעשות יינות באופן זה, בשנת 2001 קיבל ביקורות שליליות מאד.

ראשית כל, הלקוחות המסורתיים של היקב, חובבי היין שהכירו את המוצר ומבקרי היין, האשימו אותו שהוא בוגד במסורת. אולם מרטין טש לא ויתר.

כעבור שנתיים המכירות שוב זינקו והשבחים זרמו מכל עבר.

כיום המקרה שלו נלמד בבתי הספר למנהל עסקים.

ההחלטות המושכלות הוכיחו את עצמן אפילו באריזת היינות, המחולקים לצבעים לפי צבעי האנדרגראונד בלונדון. האריזה זכתה בפרס Red Dot היוקרתי.

 

לאתר של Tesch 

 

                         

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד