קאהור קאהור Cahors הוא אפלסיון יין (AOC) המהווה חלק מאזור היין הדרום- מערבי בצרפת, 160 ק"מ מזרחית מבורדו. אורכו 60 ק"מ, רוחבו 30 ק"מ ונטועים בו 4250 דונם ב45 כפרים. הענב הדומיננטי הוא מלבק. היינות המופקים בקאהור ( אדומים בלבד), חייבים, על פי חוקי האפלסיון, להכיל לפחות 70% מלבק. את 30% הנותרים ממלאים מרלו וטנט. בשנת 1971 הוענק לקאהור מעמד AOC. אזורי היין החשובים בקאהור, נמצאים מערבית לעיר וביניהם Mercues, Parnac, Luzech, Prayssac, Grezels, Puy- l`Eveque and Vire sur Lot. כל אלה נמצאים בעמק לוט. עשיית היין בקאהור החלה בתקופה של רומא העתיקה, כשגפנים נשתלו בשנת 50 לפני הספירה. בשנת 1883 תקפה מגיפת הפילוקסרה את כרמי קאהור והשמידה אותם לחלוטין. בשנת 1956 הכתה באזור סערת ברד ברוטאלית ושוב, השמידה את מרבית הגפנים. גילן של הגפנים הבוגרות לא יעלה על 60 שנים. מרבית הכרמים נמצאים בטרסות חצץ שנוצרו על ידי נהר הלוט שחצב באדמה במשך השנים. לאקלים בקאהור השפעות מהאוקיינוס האטלנטי, עם קיצים חמים וחורפים גשומים. בניגוד לבורדו, האזור מושפע גם מאקלים ים-תיכוני. לנהר הלוט השפעה רבה על מיקרו האקלים בכרמים- האקלים היבש יחסית ( 700 מ"מ גשם לעומת 950 מ"מ בבורדו) מביא לכך שהסיכון לפטריות מזיקות קטן משמעותית והצורך בריסוס ואמצעים כימיים יורד פלאים. הרוחות האטלנטיות הקרות שומרות על הגפנים מפני ריקבון בעוד שהטמפרטורה החמימה במשך היום, וההשפעה הים תיכונית מאפשרות לענבים להגיע לבשלות אופטימלית. זאת ועוד, הגפנים נכנסות ללחץ הידרי, המכריח אותן להעמיק שורשים בחיפוש אחר מים ומזינים, ומגדיל את ריכוז הסוכרים והמרכיבים הפנוליים בענב. אזורי המפתח לגידול גפנים מתחלקים לשניים: מחד, אלו הנמצאים על מישורי אבן הגיר בשם Causses, שנוצרו על ידי משקעים ימיים, מרוכזים בחימר ואבן גיר עם ריכוז גבוה במיוחד של תחמוצות ברזל. הם מפיקים יינות טאניים בעלי פוטנציאל יישון גבוה. מאידך, אלו הנמצאים בין המישורים לנהר על טרסות חצץ משופעות, המכילות ריכוז גבוה של אדמת סחף ומשקעים כמו קוורץ, חלוקי נחל ואבן גיר. הם מפיקים יינות פירותיים ונגישים יותר.
|