קיאנטי ( Chianti) הוא אחד מאזורי היין החשובים באיטליה והמורכבים ביותר שבהם.
הוא מהווה חלק מטוסקנה שבמרכז איטליה.
האזור נחלק לשבעה אזורים מובחרים.
בלב ליבו של קיאנטי נמצא האזור החשוב קיאנטי קלאסיקו, אזור ששנה אחר שנה מפיק יינות מעולים תוך המשכיות יוצאת דופן של איכות ועמידה בסטנדרטים גבוהים.
לפני 301 שנים, בשנת 1716, קוזימו השלישי, הדוכס של טוסקנה, הגדיר את גבולות אזור היין קיאנטי; בין הערים פירנצה וסיינה.
הדוכס קוזימו שרטט את הגבולות של האזור הידוע לנו היום בתור " קיאנטי קלאסיקו".
במרוצת השנים, כורמים מאזורים סמוכים החלו גם הם לתייג את היין שלהם תחת השם קיאנטי מה שגרם להתרעמות מצד היצרנים במרכז האזור. הם הקימו רעש גדול וקראו להכיר בייחוד שלהם.
בשנת 1924 נוצרה התנועה "להגנת האזור המקורי ובידולו מהאזורים השכנים" ובחרו בתרנגול השחור, אשר מסמל עד היום יינות מקיאנטי קלאסיקו.
רק בשנת 1932, קיבלו אישור ממשלתי להוסיף את המילה "קלאסיקו" ליינות שלהם. הזן השליט הוא הסנג'ובזה ולצידו מותרים לשימוש גם קברנה סוביניון, מרלו, סירה, קאנאיולו וקולורינו. בשנת 1984 האזור זכה למעמד DOCG, תקנות המבטיחות יבולים נמוכים ופרי באיכות גבוהה ומוקפדת. מבחינה גיאוגרפית, הרי האפנינים משתרעים לאורך 1,200 קילומטרים ומהווים את עמוד השדרה של מרכז איטליה.
ריכוזים גבוהים של אדמת אבן גיר ושיש ( סלע תמורה המורכב בעיקר מקלציט ודולומיט). האזור מלא בגבעות ועמקים המאזנים את ההבדלים הגדולים בגבהים ובטמפרטורות. מיקרו אקלים מגוון מאוד, הקיצים חמים והחורפים קרים, בקיץ הטמפרטורה יכולה להגיע ל-30 מעלות צלזיוס, בעוד שבחורף היא יורדת ל-3 מעלות צלזיוס. |