חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • Frank Cornelissen
  • Frank Cornelissen1
  • Frank Cornelissen2

Frank Cornelissen

 Frank Cornelissen has attracted a lot of attention in recent years for the natural wines

Robert Parker

 

רקע
בבסיס העבודה של הכורם המיוחד הזה, עומדת התפישה שהוא לעולם לא יוכל להבין את המורכבות המלאה של הטבע ואת יחסי הגומלין שבו.

הוא מבקש בתמורה רק לעקוב אחרי התנועות של האדמה, לעקוב אחריהן, מבלי לכפות את עצמו על המתרחש.

זו הסיבה מדוע קורנליסן נמנע לחלוטין מכל טיפול או התערבות בכרמים:

שום טיפול משום סוג שהוא - אורגני, ביודינאמי וכן הלאה - אינו מושת על הכרמים; לדידו, אלה רק משקפים את חוסר יכולתו של האדם לקבל את הטבע כפי שהוא.
 

 

       

 

 

בכרם
קורנליסן מגדל גפנים ועצי זית בעמק הצפוני של הר הגעש אתנה, בסיציליה, בגבהים שבין 600 ל-1,000 מטר מעל פני הים. לדומיין 15 הקטר, מתוכם 12 הקטר של כרמים נטועים ב״אלברלו חופשי״ כלומר גובלט או ״בוש ויין״. השאר נטועים בעצי זית, ירקות ועצי פרי.

למרות שמסורתית באתנה נהוג לשתול בצפיפות גבוהה יחסית, הרי שהגישה של קורנליסן היא להפחית למינימום את נטיעה של כרמים ב-monoculture ולשתול את הגפנים יחדיו עם עצי פרי וצמחים אחרים וכוורות דבורים - כל זה בשביל לאפשר אקוסיסטם מאוזן ושלם.
נטיעה של חלקה חדשה מתקיימת לאחר שמגדלים בה כוסמת, להחזרת האיזון וכדי להמנע משימוש בקומפוסט כלשהו. הגפנים ניטעות ללא הרכבה, מחומר ריבוי שנלקח ישירות מהגפנים של הדומיין (מלפני הפילוקסרה) ופשוט נשתל באדמה. עודרים את הקרקע לעיתים רחוקות בלבד.

טיפולים בתערובת בורדו הם נדירים מאד, אבל לעיתים בלתי נמנעים.
היבולים נמוכים מאד, בין 300 ל-500 גרם לגפן. תוצאה של זמירה קצרה מאד בחורף.

הבציר מאוחר יחסית (מתחילים אמצע אוקטובר ומסיימים אמצע נובמבר) ומתקיים במספר מעברים על מנת לבצור רק פרי בשל במאת האחוזים.

 

ביקב
מעיכה עדינה ותסיסה על הקליפות במיכלים קטנים יחסית, כדי למנוע טמפרטורות גבוהות מדי.

הגישה הבסיסית היא לא להוסיף דבר, לכן הכלים בהם מאוחסנים היינות הם נייטרלים ואינם מעבירים להם כל טעם או חומר שהוא.

אין הוספה של סולפיטים.

יינות מוכנים לביקבוק מועברים אחרי הסחיטה למיכלים גדולים יותר לדקנטציה, ויינות אחרים שצריכים עוד זמן לרכך את הטאנינים מועברים לכלי טרה קוטה מצופי אפוקסי להתפתחות נוספת.

הכלים בני 400 ליטר והם קבורים באדמה וולקנית.

יינות קורנליסן יגיעו לישראל בקרוב.
 

לאתר של Frank Cornelissen 

 

             

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד