Frank Cornelissen | ||||||
Frank Cornelissen has attracted a lot of attention in recent years for the natural wines Robert Parker
רקע הוא מבקש בתמורה רק לעקוב אחרי התנועות של האדמה, לעקוב אחריהן, מבלי לכפות את עצמו על המתרחש. זו הסיבה מדוע קורנליסן נמנע לחלוטין מכל טיפול או התערבות בכרמים: שום טיפול משום סוג שהוא - אורגני, ביודינאמי וכן הלאה - אינו מושת על הכרמים; לדידו, אלה רק משקפים את חוסר יכולתו של האדם לקבל את הטבע כפי שהוא.
בכרם למרות שמסורתית באתנה נהוג לשתול בצפיפות גבוהה יחסית, הרי שהגישה של קורנליסן היא להפחית למינימום את נטיעה של כרמים ב-monoculture ולשתול את הגפנים יחדיו עם עצי פרי וצמחים אחרים וכוורות דבורים - כל זה בשביל לאפשר אקוסיסטם מאוזן ושלם. טיפולים בתערובת בורדו הם נדירים מאד, אבל לעיתים בלתי נמנעים. הבציר מאוחר יחסית (מתחילים אמצע אוקטובר ומסיימים אמצע נובמבר) ומתקיים במספר מעברים על מנת לבצור רק פרי בשל במאת האחוזים.
ביקב הגישה הבסיסית היא לא להוסיף דבר, לכן הכלים בהם מאוחסנים היינות הם נייטרלים ואינם מעבירים להם כל טעם או חומר שהוא. אין הוספה של סולפיטים. יינות מוכנים לביקבוק מועברים אחרי הסחיטה למיכלים גדולים יותר לדקנטציה, ויינות אחרים שצריכים עוד זמן לרכך את הטאנינים מועברים לכלי טרה קוטה מצופי אפוקסי להתפתחות נוספת. הכלים בני 400 ליטר והם קבורים באדמה וולקנית. יינות קורנליסן יגיעו לישראל בקרוב.
| ||||||