חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • רוזה

רוזה

"These Versatile Wines Prove A Serious Match For Food"
Wine Spactator

 

 

עליה ניכרת באיכות יינות הרוזה המיוצרים כיום, שימת דגש על שיטות עשיית היין, איכויות נדירות ויכולת השתדכות מרשימה לאוכל הם שגרמו ליין הרוזה לתפוס תאוצה רבה, מקום של כבוד בתפריטי היין במסעדות הנחשבות בעולם ומעריצים רבים בקרב חובבי יין רציניים.
כמה כיף לראות שבארץ ובעולם כולו הרוזה גולש על גל עצום של פופולריות.

יינות רוזה טובים נותנים לחובב היין קווי מתאר קלים של יין אדום מצד אחד, רעננות וקלות של יין לבן מצד שני. כאפריטיף, סתם על הים או לצד האוכל, אלה יינות שנותנים מענה חסר תחליף לא רק למגוון של מנות ים תיכוניות

אלא גם, ואולי בעיקר - לאקלים שלנו.

 

ענבים אדומים (ולעיתים יחד עם ענבים לבנים) נבצעים ומושרים עם הקליפות לפרק זמן קצר יחסית – בד"כ Free run יומיים שלשה, עד שהצבע הרצוי מושג. אז מתקיימת סחיטה ורק אח"כ תסיסה.
ככל שזמן ההשריה עם הקליפות ארוך יותר כך הצבע היין כהה יותר, הטנינים מודגשים יותר.
כמובן שזמן ההשריה משתנה בין זן ענבים לאחר. תזמון משחק תפקיד ראשי בייצור רוזה איכותי.
רוזה שעבר השרייה ארוכה מדי יהיה נטול הרעננות והטריות. לעיתים נדירות בלבד יינות רוזה ראויים ליישון או התפתחות וכמעט תמיד מומלץ לשתות אותם בשנים הראשונות.

 

אין ספק, שיינות אשר יוצרו מענבים במיוחד ומראש למטרה זו, ייטו להיות מאוזנים יותר, חדים יותר ופשוט טעימים יותר. יינות שמיוצרים בניקוז של יין אדום ייטו להיות מאוזנים וטעימים פחות.

 

ערבוב יין אדום ביין לבן לייצור רוזה - עילה למלחמה באזורים מסוימים בצרפת.

 

יינות רוזה מתאימים בהחלט לשתייה כאפריטיף, או בפני עצמם אולם הם גם משתדכים נפלא למאכלים רבים אך

מחמיאים במיוחד לקארי כבש, מנות עוף ברוטב שמנתי, בוייאבז, פאייה, קוסקוס, מאכלי גריל, מטבח אסייתי ומשתלבים היטב גם עם גבינות עיזים קרות או חמות ומאכלים רבים נוספים.
את היינות רצוי להגיש בטמפרטורה של 10-14 מעלות, תלוי ביין הספציפי.

 

 

           

 

 

 

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד