רוזה | |||
"These Versatile Wines Prove A Serious Match For Food"
עליה ניכרת באיכות יינות הרוזה המיוצרים כיום, שימת דגש על שיטות עשיית היין, איכויות נדירות ויכולת השתדכות מרשימה לאוכל הם שגרמו ליין הרוזה לתפוס תאוצה רבה, מקום של כבוד בתפריטי היין במסעדות הנחשבות בעולם ומעריצים רבים בקרב חובבי יין רציניים. יינות רוזה טובים נותנים לחובב היין קווי מתאר קלים של יין אדום מצד אחד, רעננות וקלות של יין לבן מצד שני. כאפריטיף, סתם על הים או לצד האוכל, אלה יינות שנותנים מענה חסר תחליף לא רק למגוון של מנות ים תיכוניות אלא גם, ואולי בעיקר - לאקלים שלנו.
ענבים אדומים (ולעיתים יחד עם ענבים לבנים) נבצעים ומושרים עם הקליפות לפרק זמן קצר יחסית – בד"כ Free run יומיים שלשה, עד שהצבע הרצוי מושג. אז מתקיימת סחיטה ורק אח"כ תסיסה.
אין ספק, שיינות אשר יוצרו מענבים במיוחד ומראש למטרה זו, ייטו להיות מאוזנים יותר, חדים יותר ופשוט טעימים יותר. יינות שמיוצרים בניקוז של יין אדום ייטו להיות מאוזנים וטעימים פחות.
ערבוב יין אדום ביין לבן לייצור רוזה - עילה למלחמה באזורים מסוימים בצרפת.
יינות רוזה מתאימים בהחלט לשתייה כאפריטיף, או בפני עצמם אולם הם גם משתדכים נפלא למאכלים רבים אך מחמיאים במיוחד לקארי כבש, מנות עוף ברוטב שמנתי, בוייאבז, פאייה, קוסקוס, מאכלי גריל, מטבח אסייתי ומשתלבים היטב גם עם גבינות עיזים קרות או חמות ומאכלים רבים נוספים.
| |||