Joh Jos Prum | ||||||
Patience and perfection Germany's Prum family makes Rieslings that stand the test of time. Stuart Pigott Wine Spectator
רקע תנאי אקלים קרים המאפשרים לענב הריזלינג לפתח את כל הפירותיות הטיפוסית, הארומות הפרחוניות וההרבליות, חומציות גבוהה וספיגת כל המינראלים מאדמות הצפחה. על מנת לאזן חומציות זו נשמרת כמות מסוימת של סוכר טבעי בתום התסיסה. התוצאה: יינות בעלי אחוז אלכוהול נמוך.
בכרם משותף לכל החלקות הוא מתלולים קיצוניים של אדמות צפחה דבוניאניות מפוררות. הגפנים בכרמים מטופלות היטב, הבציר סלקטיבי והתסיסה איטית וקרה.
חלקות יינות חלקה זו בעלי מבנה מצוין וחושפים ארומות וטעמים נפלאים ובשלים של פירות גלעין, מינראליות אלגנטית, עומק ואורך מרשימים. עם היישון, ההרמוניה העידון והביטוי של יינות חלקה זו מתעצמים.
Graacher Himelreich האדמות כבדות יותר מאשר אלה של וואהלן, כאשר ה- Sub Soil הוא חימר ו- Loam המייצרים יינות עשירים, חזקים ובעלי אורך חיים מרשים, עם איפיונים אדמתיים.
ביקב יינותיו של פרום מפורסמים באורך חייהם ובטהורות ועידון בבגרותם. זמן בציר אידיאלי, מינימום התערבות ביקב, שימוש בשמרים פראיות וביקבוק די מאוחר מאפיינים את יינות האחוזה. בצעירותם, היינות ניתנים לזיהוי הן בזכות שיירי הפחמן הדו-חמצני הטבעי ה"לכוד" בהם והן על ידי אפיון ייחודי הנובע ממגע ממושך עם שיירי השמרים בחביות. הם אינם חושפים את מלוא הפוטנציאל בצעירותם, אולם לאחר כארבע שנים יחלו לחשוף את יכולותיהם הנדירות: אלגנטיות, מינראליות מרשימה וחומציות עוצמתית, משחק ייחודי בין פירותיות, מינראליות וחומציות לצד אלכוהול נמוך. יינות פרום, בין אם הם יינות קבינט צנוע או BA שופע הינם מיצוי של אלגנטיות רקומה בחוטי זהב, בעלי גוף קל, מלאי עוצמה בטעם, מאוזנים באופן יוצא דופן ומדויקים להפליא.
| ||||||