חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • Prum
  • Prum1
  • Prum2

Joh Jos Prum

 

Patience and perfection Germany's Prum family makes Rieslings that stand the test of time. Stuart Pigott Wine Spectator

 

רקע
אחוזת פרום ממוקמת בעמק המוזל האמצעי המהווה את אחד מאזורי היין הצפוניים ביותר בעולם, דבר המייצר עונת גידול ארוכה במיוחד לעיתים עד דצמבר.

תנאי אקלים קרים המאפשרים לענב הריזלינג לפתח את כל הפירותיות הטיפוסית, הארומות הפרחוניות וההרבליות, חומציות גבוהה וספיגת כל המינראלים מאדמות הצפחה.

על מנת לאזן חומציות זו נשמרת כמות מסוימת של סוכר טבעי בתום התסיסה. התוצאה: יינות בעלי אחוז אלכוהול נמוך.

 

בכרם
בבעלות האחוזה 22 הקטר של 100% ריזלינג רובו גפנים בוגרות ו-Ungrafted, המרוכזות בעיקר בחלקת Wehlener Sonnenuhr הנפלאה, כמו גם ב- Zeltinger Sonnenuhr, Graacher Himmerleich ו-Bernkasteler.
Wehlener Sonnenuhr ו- Graacher Himmerleich הם הכרמים החשובים ביותר ולב החלקות של האחוזה.

משותף לכל החלקות הוא מתלולים קיצוניים של אדמות צפחה דבוניאניות מפוררות.

הגפנים בכרמים מטופלות היטב, הבציר סלקטיבי והתסיסה איטית וקרה.

 

חלקות
Wehlener Sonnenuhr

החלקה המפורסמת והטובה מכולן ומכילה בנוסף צפחה אפורה מפוררת.

יינות חלקה זו בעלי מבנה מצוין וחושפים ארומות וטעמים נפלאים ובשלים של פירות גלעין, מינראליות אלגנטית, עומק ואורך מרשימים.

עם היישון, ההרמוניה העידון והביטוי של יינות חלקה זו מתעצמים.

 

Graacher Himelreich

האדמות כבדות יותר מאשר אלה של וואהלן, כאשר ה- Sub Soil הוא חימר ו- Loam המייצרים יינות עשירים, חזקים ובעלי אורך חיים מרשים, עם איפיונים אדמתיים.

 

 

 

      

 

ביקב

יינותיו של פרום מפורסמים באורך חייהם ובטהורות ועידון בבגרותם.

זמן בציר אידיאלי, מינימום התערבות ביקב, שימוש בשמרים פראיות וביקבוק די מאוחר מאפיינים את יינות האחוזה.

בצעירותם, היינות ניתנים לזיהוי הן בזכות שיירי הפחמן הדו-חמצני הטבעי ה"לכוד" בהם והן על ידי אפיון ייחודי הנובע ממגע ממושך עם שיירי השמרים בחביות.

הם אינם חושפים את מלוא הפוטנציאל בצעירותם, אולם לאחר כארבע שנים יחלו לחשוף את יכולותיהם הנדירות: אלגנטיות, מינראליות מרשימה וחומציות עוצמתית, משחק ייחודי בין פירותיות, מינראליות וחומציות לצד אלכוהול נמוך.
לאחר כעשור או יותר יינות שפטלזה מאחוזה זו יחשפו קלייה מעודנת, דבשיות מבושמת ופירותית מרשימה.
יינות אאוסלזה ישמרו על עידון, עומק ועוצמה, לצד טעמי פרי בשלים הכוללים אפרסק ומישמש.

יינות פרום, בין אם הם יינות קבינט צנוע או BA שופע הינם מיצוי של אלגנטיות רקומה בחוטי זהב, בעלי גוף קל, מלאי עוצמה בטעם, מאוזנים באופן יוצא דופן ומדויקים להפליא.

 

לאתר של Joh Jos Prum  

 

 

           

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד